ЦСКА ще си тръгне с трите точки от морската столица


FUTBOL-TV

ЦСКА ще си тръгне с трите точки от морската столица

Спартак Варна - ЦСКА
Стадион: "Спартак", Варна
Дата: 03.09.2022г.
Час: 17:15 ч.
Съдия: Анте Чулина (Хърватия)


ЦСКА гостува на Спартак във Варна в едно позабравено дерби, което е част от програмата на 9-ия кръг в родния шампионат. "Армейците" влизат в родята на фаворити, не само заради доброто си представяне, но и заради слабите игри на новаците в елита. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

С лагера на ЦСКА няма нови контузени или наказани. Саша Илич се завръща на пейката, след като изтърпя наказание от един мач. За пореден път, треньорският щаб няма да може да разчита на Георги Йомов, чийто случай с допинг скандал, продължава да се доизяснява.

Очакванията са, че Саша Илич ще направи малко рокади в състава. Треньорът заложи предимно на чужденци в мача срещу ЦСКА 1948 (спечелен с 2:1). Идеята беше, че българските футболисти, особено младите такива, са могли по-лесно да се отдадат на евентуални провокации. Сега не е изключено в състава да се завърне правещият супер сезон до момента Християн Петров. Асен Дончев също се очаква да получи игрови минути, не е по-вероятно да се появи като резерва.

Иначе от ЦСКА изпратиха Калоян Кръстев и Митко Митков под наем в Берое, малко преди мача със Спартак Варна. Целта е двамата да играят по-често в родния шампионат и да натрупат опит. ЦСКА продължава да работи усилено по лятната си селекция и се надява да затвори още поне две входящи сделки до затварянето на трансферния прозорец. Както е известно, през тази година той у нас ще продължи до 6 септември включително. Единият нов ще е колумбийският флангови футболист Марселино Кареасо, който трябва да позира с червената фланелка буквално до часове.

В дните преди мача Пламен Димов стана поредното ново попълнение в състава на Спартак Варна. "Соколите" официално представиха бранителя, който за последно е играл в Ритериай Вилнюс. В България Димов е носил още екипите на Черноморец Бургас, Левски, Ботев Пловдив и Черно море. Очаква се варненци да го картотекират още за следващия шампионатен мач, който е срещу ЦСКА. При добро стечение на обстоятелствата, Димов ще дебютира срещу ЦСКА. Друг нов в състава на Тодор Киселичков ще бъде следен внимателно. Става дума за Здравко Димитров, който направи име в Левски.

Любопитно е да се отбележи, че срещата ще бъде ръководена от хърватския съдия Анте Чулина. Това е част от сътрудничество между БФС и футболните федерации на Хърватия и Белгия.

 

ПРОГНОЗА: СПАРТАК ВАРНА - ЦСКА 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
948