Юношите на ЦСКА спечелиха турнира „Трифон Иванов“ във Велико Търново


FUTBOL-TV

Юношите на ЦСКА спечелиха турнира „Трифон Иванов“ във Велико Търново

Младите футболисти от школата на ЦСКА, родени след 2011 г., спечелиха шестото издание на турнира "Трифон Иванов" във Велико Търново. Шест отбора, представители на елитни школи, взеха участие в надпреварата, организирана от Зоналния съвет на БФС в партньорство с Община Велико Търново и ОП "Спортни имоти и прояви". "Червените" за първи път станаха носители на купата, като победиха на финала с 3:1 домакините от Етър. 

Турнирът в памет на героя от САЩ'94 се провежда от 2016 г. насам, като първият победител бе Лудогорец, след което надпреварата четири пъти бе печелена от отбори на Левски София.

В своята група "армейците" спечелиха с 1:0 срещу Берое и с 8:0 над Локомотив (ГО). В другата група Етър завърши последователно 2:2 с Ботев Пловдив и с Левски. "Сините" и "канарчетата" също не успяха да се победят (1:1) и по голова разлика етърци се наредиха първи, пловдивчани - втори, а момчетата от Левски останаха трети заради инкасиран жълт картон.

Така във финалния мач се изправиха двата клуба, чиито цветове у нас приживе защитаваше легендарният Трифон Иванов. Георги Тодоров изведе ЦСКА напред с два гола, а етърци можеха до почивката да върнат интригата, но пропуснаха дузпа. Калин Дъров с глава намали на 1:2, но "червените" бързо отвърнаха с опасна атака, спряна с нарушение в наказателното поле и от отсъдената дузпа Мартин Тулилов бе точен за крайното 3:1.

В спора за 3-4 място Берое се наложи над Ботев Пловдив с 4:0, а в сблъсъка за 5-6 място Левски разгроми Локомотив със 17:1. 

За първите три отбора в класирането бяха предвидени купи, четвъртият, петият и шестият получиха по една футболна топка.

На награждаването присъстваше майката на Трифон Иванов – леля Маринка, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, международният рефер и спортен експерт на Община В. Търново Георги Давидов, директорът на ОП "Спортни имоти и прояви" Петко Павлов, секретарят на ЗС на БФС Игор Бакьов, бившият президент на Етър Павлин Генчев и кметът на Поликраище Марин Тодоранов.

Специалната награда – статуетката за "Железен защитник" в памет на Трифон Иванов, която се връчва за най-добре представилият се млад бранител в турнира, бе присъдена на Константин Гергинов от ЦСКА. Младият талант я получи от майката на легендарния футболист. Призът за най- полезен играч отиде при голмайстора на етърци Калин Дъров.

  Сподели
166