Черно море с минимална, но важна победа над Пирин


FUTBOL-TV

Черно море с минимална, но важна победа над Пирин

Черно море победи Пирин Благоевград с 1:0 в мач от 6-ия кръг наefbet Лига, игран на стадион “Тича" във Варна. Единствения гол в мача падна в 3-ата минута и бе дело на Евгений Сердюк.

Черно море започна страхотно двубоя и още в 3-ата минута успя да открие резултата. Капитанът на Пирин Александър Дюлгеров опита да подаде към Костов, но сгреши, което позволи на Сердюк да отнеме, да премине покрай него в наказателното поле и останал сам срещу Янко Георгиев реализира за 1:0.

В 6-ата минута Вячеслав Велев засече с глава след центриране от корнер, но топката премина от дясната греда на Иван Дюлгеров. Само минута по-късно Матиас Курьор получи отляво в наказателното поле на Пирин и стреля силно към близкия ъгъл, но Янко Георгиев успя да улови топката.

В 13-ата минута варненци пропуснаха да покачат резултата. Евгений Сердюк беше изведен на скорост отляво, премина през Станислав Костов, нахлу в наказателното поле и стигна до аутлинията, след което подаде за Мариз Сула, който стреля по тревата, но Христофор Хубчев изчисти от голлинията. Кълбото обаче попадна в Мади Кета, който насочи топката от границата на наказателното поле, но ударът му също бе блокиран от Хубчев на метър пред голлинията. В 14-ата минута Виктор Попов отправи мощен удар от дистанция, но Янко Георгиев отново бе на висота и успя да спаси.

В 18-ата минута Славчо Шоколаров отправи коварен изстрел от сериозна дистанция, а Дюлгеров не успя да улови топката, стигна се до кратко разбъркване в наказателното поле на домакините, но никой не успя да направи добавка.

В 68-ата минута Васил Панайотов комбинира с Мимито Биай на левия фланг, който пък пусна в коридор за Сердюк в наказателното поле. Нападателят на варненци нанесе мощен удар без забавяне, но Георгиев спаси. веднага след това Стефан Велев опита да направи добавка с глава, но право в ръцете на стража на "орлетата“. В 86-ата минута Сердюк беше изпуснат за пореден път от защитата на гостите, напредна отдясно, стигна до наказателното поле и опита техничен изстрел към далечния ъгъл, но над вратата на "орлетата“.

  Сподели
265