Малко очакван герой носи победата на ЦСКА над Черно море


FUTBOL-TV

Малко очакван герой носи победата на ЦСКА над Черно море

ЦСКА победи Черно море Варна с 1:0 в мач от третия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия". Единственото попадение в срещата дойде в 78-ата минута, когато точен бе Асен Дончев.

През първото полувреме армейците започнаха по-агресивно и оказаха натиск спрямо своя опонент. Още в  4-ата минута червените изпълниха фал пред наказателното поле на варненци. Тибо Вион центрира към Амос Юга, който стреля опасно с глава, но покрай вратата. Шест минути по-късно последва ново центриране отдясно, което бе засечено с глава от Юрген Матай, но кълбото излезе в аут. В 17-ата минута се стигна до още един добър шанс за ЦСКА. Станислав Шопов центрира от фал. На далечната греда Юрген Матей засече от воле, но топката мина встрани от целта. Три минути преди почивката защитата на "моряците“ за пореден път се пропука след статично положение. Топката беше центрирана от ъглов удар. Тя стигна до Брадли де Нойер, който беше абсолютно сам на стрелкова позиция, ала неговият удар обаче мина доста високо над напречната греда. Така двата състава се оттеглиха към съблекалните при нулево равенство.

През втората част червените продължиха да атакуват в търсене на попадение и в 58-ата минута Вион центрира от корнер и Амос Юга стреля силно с глава, но топката мина покрай левия страничен стълб на Дюлгеров. Веднага след тази ситуация наставникът на армейците Саша Илич направи двойна смяна като на терена се появиха Дюкенс Назон и Георги Йомов, които замениха Йоан Бауренски и Калоян Кръстев. Малко след това в игра влезе и Маурисио Гарсес на мястото на Лазар Туфегджич. Гостите опитаха да забавят темпото, като се бранеха умело, но в 76-ата минута в игра се появи Асен Дончев, който замени Тибо Вион. Веднага след смяната ЦСКА спечели корнер отляво на вратата на Иван Дюлгеров. Йомов центрира към Юга, който отправи изстрел, след което се стигна до разбъркване, при което Матей върна към Дончев, и той без забавяне неспасяемо я прати в долния десен ъгъл, откривайки резултата и отбелязвайки своя първи гол с червената фланелка. До края на срещата момчетата на Саша Илич можеха да увеличат преднината си, но пропуски направиха Дюкенс Назон и Маурисио Гарсес. По този начин армейците записаха напълно заслужена победа с 1:0 над Черно море (Варна).

Следващият мач на ЦСКА е в четвъртък (28 юли), когато на стадион "Българска армия" гостува тимът на ФК Македония Гьорче Петров в реванш от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Двубоят започва в 20:00 часа. 

  Сподели
276