Левски урежда Роналдо днес


FUTBOL-TV

Левски урежда Роналдо днес

Левски потвърди трансфера на бразилеца Роналдо и той ще бъде представен днес пред медиите, информира “Тема Спорт". Сините вече са постигнали споразумение с 21-годишния футболист, който пристига от втородивизионния Баия. 

Атакуващият футболист е в София от понеделник и премина успешно медицински тестове. Той се е съгласил на условията по договора, а до момента сделката се бавеше заради последните детайли между двата клуба. Баия ще запази процент при последващ трансфер на Роналдо, а футболистът ще пристигне на “Герена" със свободен трансфер. 

От Левски обаче ще трябва да платят около 50 000 евро като комисиони и компенсации, за да получат правата му. Роналдо е роден на 7 декември 2000 г. От началото на първенството в Серия "Б", което започна през април, той е записал четири мача, но само като резерва. За последно влезе в групата на 21 май при успеха с 2:1 над Понте Прета, но не се появи в игра. 

Интересното е, че Роналдо има и мачове в елита на Бразилия. През календарната 2021 г., когато Баия изпадна, той е изиграл 16 срещи. Новото попълнение на Левски е роден в Рио де Жанейро и е висок 177 см.

  Сподели
161