Ботев Пловдив може да влоши още повече положението в ЦСКА


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив може да влоши още повече положението в ЦСКА

ЦСКА - Ботев Пловдив
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 19.05.2021г.
Час: 18:00 ч.
Съдия: Ивайло Стоянов


ЦСКА приема Ботев Пловдиа на "Армията" в среща от плейофната фаза на родния шампионат. Двубоят е само за чест за "армейците", за които сезонът на практика приключи. Тимът не може да бъде изместен от второ място, даващо право на участие в евротурнирите, но остава разочарованието от загубения финал за Купата. Ботев пък все още не си е гарантирал участие в Лига на конференциите и изглежда има повече стимул за успеха. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

В състава на ЦСКА ще има ротации. Почти сигурно на вратата ще се завърне Димитър Евтимов. Густаво Бусато игра в дербито срещу Левски и не може да бъде винен за гола, тъй като имаше рикошет, който не остави шансове на бразилския страж. Въпреки това, неговият договор изтича и вероятно той няма да бъде подновен. Това се отнася и за Евтимов, но е по-вероятно бившият страж на Нотингам да получи ново предложение, въпреки незадоволителното представяне, най-вече в мача с Лудогорец. Говори се, че от следващия сезон ще се разчита много сериозно на титулярния вратар на юношите до 17 години Алекс Божев, който играе на Европейско първенство в момента.

Иначе, конкретно за мача, Алън Пардю няма да разчита на Георги Йомов. Екшън случката с неговите роднини почти сигурно означава, че националът ще пропусне края на кампанията.

За треньора Алън Пардю ще бъде доста трудно да мотивира играчите си в този конкретен момент. Именно за това се очаква шанс за изява да получат хора, които по-често остават на пейката.

Нападателят на ЦСКА Бисмарк Чарлс претърпя успешна операция в престижна клиника в испанския град Валенсия. Хирургическата намеса се наложи, след като футболистът получи разкъсване на сухожилието на квадрицепса в навечерието на Вечното дерби с Левски в средата на април. Той се очаква да е готов за следващия сезон.

Не е ясна и съдбата на самия Пардю. В интервю пред Sky Sports, той каза, че се надява на оферта от Англия.

Ботев Пловдив със сигурност е доста по-мотивиран преди днешния двубой. "Канарчетата" се нуждаят от точка в оставащите си два мача, за да са сигурни, че ще играят на бараж за Лигата на конференциите. Отборът също така се бори и за бронзовите медали, след като в последните 4 години остана "на сухо".

Двата тима вече се срещнаха два пъти през сезона, като размениха по една победа. ЦСКА спечели с 3:2 през есента, а Ботев се наложи с 2:0 през пролетта.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - БОТЕВ ПЛОВДИВ 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
613