Сити често огорчава Юнайтед


.

Сити често огорчава Юнайтед

Манчестър Сити приема Манчестър Юнайтед в едно от най-напечените градски дербита в Англия. Въпреки голямата разлика в класите на двата отбора в последните години “небесносините” често успяват да посекат именития си враг. През миналия сезон те дори направиха “дубъл” срещу “червените дяволи”, а втората им победа бе навръх 50 години от Трагедията в Мюнхен и можеше да коства много на Юнайтед. Сблъсъкът е интересен и поради факта, че начело на двата клуба са учител и ученик – Сър Алекс Фъргюсън и легендарният нападател на “червените дяволи” Марк Хюз.

Сега от Манчестър Сити са щастливи, че могат да се мерят поне по финансова мощ с големия брат. На “Исйтлендс” има нови собственици, които са готови да пръснат стотици милиони, за да повторят, това което стори Челси в последните 5 години. Това, че арабите не говорят празни приказки бе доказано от гръмкия трансфер, който направиха в последния ден от летния прозорец и то само ден, след като официално закупиха клуба. Робиньо бе привлечен за рекордните 32 милиона паунда.

Истинската драма се разигра часове преди това и тя бе първия сблъсък между двата градски съперника. До последните минути на 1 септември те се надцакваха за звездата на Тотнъм Димитър Бербатов. Българинът избра най-силният клуб в Англия в последните 20 години – Манчестър Юнайтед, показвайки че не всичко на този свят е пари.

С Робиньо и повечето си звезди от миналия сезон Манчестър Сити засега не изпълнява целта. А тя беше тимът да се държи близо до лидерите до януари, когато да бъде направена мегаселекция, която да атакува титлата. “Гражданите” обаче са доста непостоянни и са едва 11-ти на цели 16 точки от Челси и Ливърпул. Една от 5-те победи на Ман Сити обаче бе доста внушителна – 3:0 над Арсенал. Тимът обаче загуби от Ливърпул и Челси.

На “Олд Трафорд” запазват привидно спокойствие, но и там положението не е от най-розовите. Манчестър Юнайтед без Димитър Бербатов записа два поредни мача без да отбележи гол – срещу Астън Вила и срещу Виляреал. Този срещу бирмингамци бе първият от 36 във Висшата лига за шампионите, в които те не намират пътя към мрежата. Беше изпуснат златен шанс Юнайтед да доближи само на 6 точки Ливърпул и Челси и да се възползва от това, че има мач по-малко и много по-лека програма през пролетта.

Така засега Манчестър Юнайтед е трети с 25 точки. Доста се изговори за календара на шампионите и най-вече за това, че през есента те гостуват на първите 8 от миналия сезон. Не стига това, ами и след всеки мач в Шампионската лига имат гостуване. Заради Световното клубно първенство, в което Юнайтед ще участва тимът ще има още отложени мачове и вероятно ще поизостане с още точки. Рио Фърдинанд призова за повече постоянство. Защитникът смята, че е време Юнайетд да наниже няколко победи с по 1:0, както миналия сезон след лошия старт.

Робиньо се завръща за Манчестър Сити, след като контузията в глезена му е отшумяла. Същото е положението с Желсон и Сабалета, което кара Марк Хюз да бъде доволен. Майкъл Джонсън обаче е аут. За съжаление и българското дерби пропада, защото Мартин Петров и Валери Божинов лекуват тежки травми.

В другия лагер нещата също се развиделяват що се касае до травми. Димитър Бербатов вече тренира, а видяхме, че без него Юнайтед не е резултатен. Гари Невил също преодоля разтежение и може да играе в дербито. Пол Скоул, Харгрийвс и Уес Браун пропускат мача, въпреки че рижият халф бе забелязан да тренира на базата в Керингтън. Сър Алекс реши да не рискува да го включва в групата.

Дербито е абсолютно непредвидимо. Колебливата форма на двата отбора може да ги споходи точно в този мач. Може би наистина е дошло времето за серия победи на шампионите, но като се има предвид колко нахъсано ще играят домакините в мача, няма да е чудно и те да стигнат до успеха, както на два пъти направиха миналата година. И така когато е трудно да се набележи фаворит, по-добре дасе помисли за равенство.


Вероятни състави:

Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Ричардс, Дън, Бен Хаим, Компани, Хаман, Райт-Филипс, Айланд, Робиньо, Бенжани

Манчестър Юнайтед: Ван сер Сар, О’Шей, Видич, Фърдинанд, Евра, Роналдо, Карик, Флетчър, Парк, Рууни, Бербатов

Последни 5 мача:
Ман Сити: ППРЗП
Ман Юнайтед: РРППЗ

 Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
71