Паро: ЦСКА изглеждаше потресаващо в Разград


FUTBOL-TV

Паро: ЦСКА изглеждаше потресаващо в Разград

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов даде мнението си след загубата на ЦСКА - София от Лудогорец. Според него двубоят е приличал на “обиграване на резервите на шампиона на България в лежерна контрола срещу някой посредствен аматьорски отбор от някое село в региона". Ето какво още каза Паро:

"Ако случаен минувач бе попаднал на стадиона в Разград в събота вечер, щеше да помисли, че шампионът на България обиграва част от резервите си в лежерна контрола срещу посредствен аматьорски отбор от някое село в региона. Такова бе поведението на двата тима, които иначе са съседи на първото и второто място в класирането. Въпреки че вече ги делят цели 17 точки... ЦСКА изглеждаше потресаващо, буквално прати в покруса привържениците си, докато Лудогорец, без много да се напряга и напълно уверен в крайния успех, стигна до десетина голови ситуации, 5 от които оползотвори.

 
Изявите на полевите футболисти на "червените" бяха абсурдни и дори не заслужават да им се обръща внимание. Всички бяха кръгла 0! Като се започне от абсолютната тактическа и техническа неграмотност в защита и се стигне до тоталната безпомощност в офанзивен план. Факт е, че в състава имаше много отсъстващи и това със сигурност е оказало влияние. Но да не подминаваме факта, че от първата минута започнаха 8 чужденци, а през втората част се появи и още един. Всеки от тях е бил привлечен, за да прави разликата, а не за да взима неоправдано високата си заплата, а треньорите да му нямат доверие да го пуснат да играе. Обида за историята на ЦСКА е футболист като Жуниор Нзила да носи червената фланелка. Та той не може да уцели свой съотборник на два метра от себе си!

За съжаление, все повече се затвърждава мнението, което от дълго време изразявам, че в ЦСКА има дефицит на класни играчи. Футболистите с добри качества се броят на пръстите на едната ръка, и то когато са в нужната форма. И ако разликата в класите може да е причина за тежкия резултат, за демонстрираната апатия извинение няма. Трябваше да се действа по-агресивно и отговорно, да се затвори играта с оглед кадровите проблеми, да се мисли дори ако трябва за равенство с оглед настоящото състояние на отвора и класирането, където все още второто място не е сигурно. Но е недопустимо да излезеш по този начин със смъкнати гащи. И за това вина има и треньорът, който призна, че рискът му се е оказал тотално неуспешен.

Сигурен съм, че Алън Пардю е качествен специалист за Англия. Но на Острова имат друго мислене. Там правенето на футбол изглежда по един начин, а тук по съвсем друг. В предишните си тимове той е имал възможността да наблюдава готови футболисти, които да му привличат и да работи с тях. Тук няма такова нещо. Играчите идват неподготвени и ти си длъжен да ги развиеш и тактически, и физически, и технически. Докато ги подготвиш обаче, половината сезон е минал, Лудогорец вече се е откъснал с много точки, а ти най-вероятно си заменен. За съжаление, реалностите са такива. Няма никаква основа в ЦСКА и резултатът в Разград, макар и много болезнен, не е толкова изненадващ.

След две седмици обаче "червените" имат шанс за поправителен и за практическо спасяване на сезона във финала за купата с Левски. Голям игрови прогрес ми е трудно да си представя, че може да се осъществи, но Пардю е длъжен да изкара тима от летаргията", коментира Паро пред "Тема спорт".

  Сподели
368