Алън Пардю: Дано феновете на ЦСКА да ме приемат


FUTBOL-TV

Алън Пардю: Дано феновете на ЦСКА да ме приемат

Изпълняващ функцията временен треньор на ЦСКА Алън Пардю даде пресконференция преди дербито с Левски. Ето какви бяха първите думи на бившия мениджър на Нюкасъл и Кристъл Палас:

"За мен е чест да съм тук и да съм мениджър на клуба. Не очаквах това да се случи тази седмица, но за мен е чест да съм тук“, заяви Пардю от позицията на наставник на ЦСКА.

Англичанинът рзаказа и за идването си в клуба"Клубът се свърза с мен още по време на първия ковид локдаун. Тогава ме поканиха за мениджър, а аз казах, че не познавам добре българския футбол. Впоследствие станах консултант“.

Пардю коментира и напускането на Стойчо Младенов: "За нас беше шок това, което ще се случи със Стойчо Младенов и неговата оставка. Затова смятам, че беше да поема отговорност и да водя клуба в тези два мача“.

"Трябва да говорим не само за резултати. Чувствам се добре, тренировката мина чудесно. Трябва да разберем, че не можем да променим много неща в това кратко време. Сега направихме съвсем малки промени, за които се надявам да благоприятстват играта на тима“, допълни той.

Той открои и краткосрочните цели пред отбора: "Най-важното е отборът да се фокусира върху мача в неделя и да приеме, че Стойчо Младенов не е тук. Според нас, най-доброто, което можем да направим за феновете, е да се представим добре на терена“.

"Наблюдавал съм достатъчно мачове на отбора. В това време имахме трима мениджъри, сега трябва да се опитаме да променим факта, че не вкарваме много голове“, заяви Пардю.

Бившият мениджър на Нюкасъл направи сравнение между ЦСКА и Лудогорец в борбата им за титлата: "Лудогорец наистина показва много по-добра голова форма. Те са и клуб с много добро финансиране. Когато има разлика от 10 гола между нас, това не е много, но при 30 вече е доста. Мисля, че ЦСКА може и трябва да постигне много. Хората тук ме карат да се чувствам добре. Мисля, че нещата за клуба наистина ще се променят“.

"Говорих първо с Бруно Акрапович, после и с Любо Пенев и Стойчо Младенов за мениджърската позиция. Водихме дискусии защо това се случва, мисля, че това не е здравословно за нито един клуб. Тази промяна трябва да дойде от собствениците на клубовете, не само от този на ЦСКА“, каза той по въпроса с работата на треньора в България.

"Клубовете, с които работих, като изключим Нюкасъл, бяха в много по-тежка ситуация от ЦСКА. Аз съм щастлив, че въпреки победите, успяхме да спечелим срещу Славия. Борим се за щампионата и за Купата. Виждам желание у играчите на терена“, направи сравнение между ЦСКА и останалите клубове, в които е работил.

 
Пардю коментира предстоящото дерби с Левски: "Най-важното нещо в неделя е да видим как ще се чувствам аз, както и отборът. Усещам, че се чувствам добре в клуба. Желанието ми зависи от това, данаправим всичко заедно. Всичко зависи от нас“.

"Имам голям опит като мениджър. За тези два мача трябва да сме концентирани и да видим дали играчите ще могат да останат концентрирани и да възприемат начина ми на работа“, допълни той.

Англия се случват лоши решения и уволнението на Шон Дайш е такова“, заяви Пардю относно това, че мениджърът на Бърнли Шон Дайш.

Пардю коментира и своя съперник в неделния мач – Станимир Стоилов: "Според мен треньорът на Левски се справя невероятно. Левски са концентрирани, имат желание за игра и не мисля, че това, че Станимир Стоилов няма да е на скамейката, ще им се отрази утре“.

"Единственият проблем е при Лам, който има лека травма. Всички останали са здрави“, каза той.

Той заяви,  че играчите му нямат нужда от мотивираща реч: "Футболистите нямат нужда от мотивираща реч. Играем срещу Левски и ако те не знаят как трябва да се играе срещу Левски за феновете, значи има проблем. Футболистите на ЦСКА знаят много добре срещу кого ще играем в неделя“.

"Контузията на Юрген Матей бе нещо, което не очаквахме и ни оказа влияние. Отоносно играта, поведнието ни в атака е мястото, където сме забгубили желание, но смятам, че с работа и ако играчите правят това, което им казвам, нещата ще се оправят“.

"По принцип професионализмът в клуба е много висок, по начина на робата на Стойчо Младенов. Трябва да имаме предвид, че на терена понякога имаме 2-3 футболисти, които се по-пламенни. Трябва да си говорим за картоните“, заяви той относно многото жълти картони, които играчите на "армейците“ получават.

"За нас ще бъде най-важно да покажем позитивна реакция. Най-важното за играчите е да видят какво желание има у феновете за тези мачове, а резултатът сам ще дойде. Всеки се притеснява, което е добре. Аз искам нещата да се случат и да мога да донеса победа на клуба. След като потвърдих статута си за следващите два мача, аз получих съобщение от Стоичков, което ме зарадва“.

В края наставникът на "червените“ коментира и трансферната политика на клуба: "В Англия клубовете отделят голям ресурс за селекцията. Има анализатори, мениджъри, , скаути и собственик. При нас Стойчо Младенов винаги е бил включен в разговорите, но е смятал, че това не е било достатъчно и е помислил, че така се губи връзката между него и ръководството“.

"Трябва да знаете, че в последните две години бе трудно за клубовете да правят селекция. Вината за селекцията не е само наша“, завърши Пардю.

  Сподели
363