Мъри Стоилов си хареса още двама бразилци


FUTBOL-TV

Мъри Стоилов си хареса още двама бразилци

Левски се е устремил към привличането на още двама бразилци. През лятото "сините" ще се опитат да вземат поредните играчи от Страната на кафето. Треньорът на столичани Станимир Стоилов лично е дал съгласието си за трансферите и ръководството вече работи по сделките, информира "Тема Спорт". Дуото ще пристигне на "Герена" по схемата с привличането на Уелтон и Цунами. Целта на Мъри е да оформи атакуващо трио, както бе с взимането през 2007 година на Жоаозиньо, Зе Соарес и Жеан Карлос. Единствено последният не успя да се наложи при "сините", докато първите двама се представиха добре и от тях клубът взе добри пари.

Идеята е Велтон да има за партньори в атаката свои сънародници. 24-годишният футболист бързо се вписа в титулярния състав и започна да се превръща в любимец на феновете. Той и сънародникът му Цунами заформиха добър тандем по лявото крило и постоянно тормозят противниковите защити с набезите и по фланга.

Левски вече е набелязал дясно крило и централен нападател от Бразилия и шефовете от "Герена" се надяват те да бъдат уредени малко след края на сезона.

Иначе в Левски планират да привлекат общо петима играчи през летния трансферен прозорец. Станимир Стоилов е поискал от ръководството на столичани да вземат десен защитник, вътрешни халфове, дясно крило и нападател. Именно последните двама са въпросните бразилци.

Мъри е доволен от представянето на Билал Бари, но желанието му е да засили конкуренцията на върха на атаката, след като в момента единственият заместник на мароканеца може да е... Уелтон. На дясното крило в момента със статут на титуляр е Марин Петков, а на този пост може да действат Георги Миланов и Здравко Димитров. Идеята на Стоилов е да намери играч със силен ляв крак, който да навлиза към центъра и да отправя опасни изстрели от дистанция. Тепърва ще става ясна цялата селекция на "сините".

  Сподели
217