Черно море и Пирин поделиха по точка (видео)


FUTBOL-TV

Черно море и Пирин поделиха по точка (видео)

Черно море и Пирин Благоевград завършиха наравно при резултат - 1:1 в мач от 22-рия кръг наefbet Лига. “Моряците" определено могат да съжаляват, че изпуснаха трите точки в тази среща, след като владееха повече топката и създадоха доста опасности пред вратата на Янко Георгиев, които обаче не успяха да завършат по най-добрия начин.

Преди началото на двубоя треньорът на Черно море Илиан Илиев получи своята награда за Треньор на 2021 година.

Черно море създаде първата опасност в мача. Цветомир Панов проби мощно по левия фланг, навлезе към наказателното поле и стреля към близката греда, но стражът на гостите успя да спаси.

В 22-рата минута Велислав Василев центрира отдясно, а капитанът на “моряците" Даниел Димов опита ефектно да отиграе топката, но ударът му със странична ножица бе твърде слаб и не затрудни Янко Георгиев. Две минути по-късно Сердюк навлезе отляво в наказателното поле и вместо да подаде към свободния Васил Панайотов, опита от малък ъгъл да стреля, но Георгиев скъси дистанцията и изби в ъглов удар.

В 28-ата минута центриране в наказателното поле на Черно море завърши с удар с глава на Стилиян Николов вкара, но футболистът на Пирин бе в засада и попадението не бе зачетено. До края на първата част варненци създадоха няколко добри положения пред вратата на тима от Благоевград, но така и не успяха да реализират нито едно от тях.

Пет минути след почивката Пирин поведе в резултата. Станислав Костов пусна много прецизен извеждащ пас към Иван Тасев, който прекара топката под опита за блок на Иван Дюлгеров за 1:0.

Черно море отговори в 55-ата минута. Рожденика Виктор Попов центрира добре към Матиас Курьор, който успя да се измъкне от защитата на Пирин да и да стреля с глава, но Янко Георгиев отново спаси добре. В 66-ата минута Пабло Гарсия центрира в наказателното поле, където Курьор успя да леко да отклони топката, но тя премина покрай вратата. В 68-ата минута Евгений Сердюк успя да изравни резултата, след като получи топката от Мазир Сула на задна греда и от близо простреля Янко Георгиев за 1:1. Нападателят на варненци вкара попадението доста по-рано, но разглеждане на ВАР отне близо 10 минути и затова то бе зачетено в 77-ата минута.

До края на мача Черно море търсеше победния гол, но така и не успя да се възползва по най-добрия начин от създадените ситуации пред вратата на гостите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
289