Пробвайте знак Х за Славия - ЦСКА


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Славия - ЦСКА

Славия - ЦСКА
Стадион: "Славия", София
Дата: 20.02.2021г.
Час: 17:45 ч.
Съдия: Драгомир Драганов


Славия приема ЦСКА на стадиона в столичния квартал "Овча купел" в среща от 20-ия кръг на родния шампионат. Двубоят е първи официален за "белите" за тази календарна година, докато "червените" вече играха отложен мач, но не успяха да го спечелят преди седмица (1:1 с Локо София). Предстоящата среща е трудна за прогнозиране, като такива са повечето мачове на Славия. FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - Х.

ЦСКА ще стартира втория пролетен дял от шампионата със състав, изграден изцяло от футболисти, носили фланелката на отбора и през есента. Това сериозно контрастира с практиката от предишните сезони, когато на "Армията" привличаха по няколко нови играчи и се разделяха с още толкова, което водеше до променен облик на тима при подновяването на шампионата. През тази кампания обаче на "Армията" взеха само двама футболисти, един от които - Браян Морено, е контузен и ще е аут още поне месец.

Бразилецът Маурисио Гарсес пък към момента е резерва. Той няма да попадне сред стартовите 11 и в предстоящото в неделя гостуване на Славия. Вместо него по двата фланга ще бъдат предпочетени титулярите през есента Яник Вилдсхут и бившият играч на белите Георги Йомов. На върха на атаката, където Гарсес също може да бъде ползван, пък ще започне голмайсторът на тима Жорди Кайседо. Бразилецът дебютира при равенството с Локомотив София, появявайки се на терена 10 минути преди края, но не успя да раздвижи играта на "армейците".

Не е сигурно, че в титулярния състав ще попадне и един от най-важните футболисти през есента Греъм Кери. Ирландецът бе като прероден, след като Стойчо Младенов пое ЦСКА и го премести зад гърба на централния нападател. Вкара ключови попадения и бе с главна роля при влизането в груповата фаза на Лигата на конференциите. От средата на есенния полусезон обаче формата му постепенно започна да спада, а впоследствие стана ясно и че има сериозен проблем в семейството му. Именно заради него левичарят пропусна последните декемврийски мачове на "червените", а след това се забави с присъединяването към лагера на тима в Турция. Кери бе сред най-слабите на терена в двубоя с Локомотив София и треньорът Стойчо Младенов умува дали да не го остави на резервната скамейка в гостуването на Славия.

При такъв вариант столичани ще играят без типичен плеймейкър, както бе при победата над Лудогорец. В средата на терена ще си партнират Лам и Юга, малко пред тях ще действа Мухар, а Кох и Матей ще формират централната двойка защитници. Както е известно, Жеферсон пропуска срещата заради наказание.

Беларуският халф Никита Николаевич подписа договор със Славия. 24-годишният футболист изкара пробен период и бе харесан от треньора Златомир Загорчич. Славия ще направи всичко възможно да картотекира Николаевич за мача с ЦСКА в неделя. Това обаче все още не се е случило.

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич сподели, че "белите" ще опитат да победят ЦСКА в неделя, но и равенството ще устройва отбора от "Овча купел".

"Имахме достатъчно време да се подготвим. Направихме всичко, което искахме по програма на лагера в Турция и се надявам да стартираме с победа срещу ЦСКА. Няма да е лесен мач, наясно сме какво представлява ЦСКА като отбор и с какви футболисти разполага. Ние няма да се предаваме и ще направим всичко възможно, за да спечелим точките в този мач. Надявам се, че отсъствието ми заради наказание няма да се отрази на момчетата. Ще си поговорим в дните преди мача. Просто искам да видя дисциплина и себераздаване. Все още не съм наясно за наказанието. Някои хора просто взеха решение да съм наказан. Не мога да преценя как ще излезе ЦСКА срещу нас. Наистина изиграха слаб мач срещу Локомотив София, но имат много добри футболисти. Вероятно са говорили в съблекалнята за това и са взели мерки. Едва ли това им представяне ще се повтори. Не ме засяга какво ще мисли ЦСКА, важно е как ще излезем ние", сподели Заги.

 

ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЦСКА 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
855