Шалке ще даде заявка за първото място с победа над Ман Сити


.

Шалке ще даде заявка за първото място с победа над Ман Сити

Дербито в Група А в турнира за Купата на УЕФА изправя един срещу друг тимовете на Шалке 04 и Манчестър Сити. Двата отбора са лидери в групата като немците имат 4 точки от две изиграни срещи, докато англичаните 3, но от 1 мач.

Точките на Шалке са от победата над ПСЖ и равенството с испанскяи РАсинг Сантандер. И ако за Шалке положението в УЕФА е добро, то в Бундслигата нещата не вървят и тима вместо да се бори за титлата е едва 7-ми на 8 точки зад сензационния лидер Хофенхайм. Все пак в последната си среща “кралскосините” победиха Борусия Мьонхенгладбах, но пък преди това паднаха в дербитата с Леверкузен и Байерн Мюнхен.

Може би най-богатият клуб на планетата Манчестър Сити не върви по-добре в Англия. “Небесносините” са едва 11-ти в Премиършип със 17 точки на цели 16 от лидерите Челси и Ливърпул. Планът на Марк Хюз да подържа малка дистанция от върха до зимата, когато да бъдат закупени една камара световни звезди и да се атакува титлата няма как да се получи. Просто след добри мачове, “гражданите” правят неочаквани издънки. В последния кръг обаче те загатнаха за огромния си потенциал като разнищиха Арсенал за 3:0.

Кевин Курани имаше доста проблеми напоследък след скандала си с треньора на националния отбор Йоаким Льов. Все пак той получи подкрепата на съотборниците си в Шалке и се стреми да възвърне позната си форма. Проблеми с контузени състезатели тимът от Гелзенкирхен няма. Бордон и Рафиня ще трябва да пазят Жо и Елано, а Алтънтоп трябва да се грижи за отбелязването на головете.

С леки контузии за Мачнестър Сити са Робиньо и Пабло Сабалета. Те ще получат почивка преди дербито с Манчестър Юнайтед. Желсон Фернандеш е аут за 3 седмици. Тежко контузени са Валери Божинов и Мартин Петров. Останалите са на линия за двубоя.

Предвид факта, че в турнира за Купата на УЕФА отборите разчитат най-вече от точките спечелени у дома, а и в неделя за Манчестър Сити предстои дерби с Манчестър Юнайтед очакванията са за домакински успех. Шалке е боеспособен отбор,който никога не се предава и на “Фелтинс Арена” ще докаже, че има място в следващата фаза на борбата. Дори точка върши добра работа на немците, но по-вероятно е те да спечелят мача.
 

Последни 5 мача:

Шалке: ПЗЗРП
Ман Сити: ПРЗПЗ

Прогноза – 2:1



Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
76