БФС проведе среща с представителите на ДЮШ


Н. Гавазов

БФС проведе среща с представителите на ДЮШ

Ръководството на Българския футболен съюз проведе работна дискусия с представители на детско-юношеските школи от цялата страна във връзка с изграждането на единна стратегия както за развитието на ДЮФ, така и за контрол върху процесите при изграждането на младите футболисти.

От страна на БФС на срещата присъстваха техническият директор Георги Иванов, директорът на "Първенства и турнири“ Валентин Чакъров, членът на ИК и отговорник за ДЮФ Емил Костадинов, както и селекционерите на България U17 и България U15 Йордан Петков и Калоян Георгиев.

Именно с престижното участие на юношеския национален отбор до 17 г. на Елитния квалификационен кръг за европейско първенство в Португалия в края на март бе свързана и една от основните теми в дневния ред.

Представителите на участниците в елитните юношески групи до 15 и до 17 г. получиха възможност да изкажат своите становища относно евентуално прекъсване или продължаване на състезателния сезон по време на паузата за национални отбори, като въз основа на техния демократичен вот ще бъде взето решение за спортния календар в съответните групи.

Сред другите ключови теми бяха актуализиране на правилата в компенсационна система в детско-юношеския футбол, оптимизиране на форматите в първенствата и турнирите в различните възрастови групи, както и въвеждането на универсален етичен кодекс за всички участници в тях.

Диалогът между БФС като регулаторен орган и представителите на детско-юношеския футбол ще продължи и през следващата седмица, когато ще бъдат финализирани предстоящите промени въз основа на предложенията от клубовете.

  Сподели
242