Атлетико ще смачка ПСВ, за да атакува първото място в Група D


.

Атлетико ще смачка ПСВ, за да атакува първото място в Група D

Отборът на Атлетико Мадрид приема на своя “Висенте Калдерон” ПСВ Айндховен като е лидер в класирането на своята група в Шампионската лига с равни точки с английския Ливърпул – 8. Гостите от Холандия, подобно на Олимпик Марсилия имат 3 и все още таят някакви надежди за класиране в следващата фаза.

За жалост този мач няма да има публика. УЕФА наказа Атлетико след мача с Марсилия и на няколко пъту променяще съдържанието на санкцията. “Дюшекчиите” първо трябваше да играят далеч от столицата. После се реши да играят без публика.

Формата на Атлетико в Примера се подбори след тежката серия, в която бе влезнал тима при мачовете си срещу най-силните. В последния кръг обаче “червено-белите” допуснаха  неочаквано равенство с Нумансия. Това ги остави на 6 точки зад 4-тия и 5-тия Валенсия и Севиля. От лидера Барселона те са на 9 точки.

Положението на ПСВ в холандската Ередевизе не е по-добро. Шампионите са едва 5-ти на 5 точки от лидера АЗ Алкмаар. В последния кръг те разгромиха Херклес с 4:0, но преди седмица ядоха здрав бой от колоса Аякс – 4:1. В първата им среща на “Филипс” срещу Атлетико също бяха тотално надиграни за 0:3.

Хавиер Агире няма сериозни проблеми с контузени футболисти с изключение на Антонио Лопес, който няма да играе до Коледа.Вероятно Атлетико ще играе със същия състав, който срещна Нумансия.

Хууб Стевенс също ще може да разчита на най-доброто. Единственият въпрос, който трябва да реши е дали да заложи на схема 4-5-1 или на 4-4-2 с Коверманс и Лазович в нападение.

Атлетико може да има някои затруднения в Примера, но в Шампионската лига е истински тайфун. ПСВ ще иска на всяка цена победата и това ще направи вратата им лесна мишена за бързите нападатели на домакините. Само липсата на вярната публика може да пообърка сметките на “рохибланкос”, но с оглед на показаното до момента те би трябвало да спечелят с 2 гола разлика.

Вероятни състави:

Атлетико: Лео Франко, Переа, Хейтинга, Уайфалуши, Перния, Макси, Родригес, Маниш, Асунсао, Симао, Форлан, Агуеро

ПСВ Айндховен: Исаксон, Родригес, Салидо, Марселис, Пиетерс, Мендеш, Симонс, Афелай, Вуйтенс, Джуджак, Коверманс
 
Последни 5 мача:

Атлетико: РПРРР

ПСВ Айндховен: ПЗЗЗП

Прогноза – 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
65