Арда се справи с бившия тим на Мъри Стоилов


FUTBOL-TV

Арда се справи с бившия тим на Мъри Стоилов

Арда Кърджали записа престижен успех с 1:0 над Астана в третата си проверка на турска земя.

В герой за българския тим се превърна Иван Коконов, който вкара единственото попадение, а то падна в 71-ата минута. Любопитно е да се отбележи, че само три минути преди това  той пропусна дузпа. Кърджалийският тим остави отлични впечатления с играта си и логично постигнаха първа победа в контролите.

Първото положение бе създадено в 16-ата минута, когато Коконов проби, центрира към Тонислав Йорданов, но малко не му достигна на нападателя да се разпише. В средата на първото полувреме Руменов на два пъти затрудни стража на Астана, но и при добавката на Йорданов, резултатът не бе открит.

След почивката отново българският отбор бе по-активен и логично се стигна до откриване на резултата. Първо Светослав Ковачев отправи опасен удар, който бе спасен от вратаря, а малко по-късно Кики бе съборен в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Иван Коконов, но ударът му мина над напречната греда.

Той обаче поправи грешката си в 71-ата минута, когато бе най-съобразителен в наказателното поле и с глава откри резултата. До края на срещата футболистите на Астана създадоха две положения, които бяха спасени от Християн Василев. Така Арда записа първа победа на подготвителния си лагер в Турция. Следващата контрола е на 3-ти февруари срещу Радник (Сърбия).

  Сподели
247