Шахтьор ще вземе битката за място в Купата на УЕФА


.

Шахтьор ще вземе битката за място в Купата на УЕФА

Украинският Шахтьор посреща Базел в 5-ти мач в груповата фаза на Шампионската лига. Двата тима нямат шанс да се класират за фазата на директните елиминации, но им остава борбата за място в турнира за Купата на УЕФА.

След 4 изиграни срещи Шахтьор е 3-ти в класирането с 3 точки, а Базел 4-ти с 1. Водят Барселона с 10 и Спортинг Лисабон с 9. Те ще определят в другия мач първенеца в групата.

Шахтьор е фаворит в двубоя. Нещата за тима от Донецк обаче не вървят особено добре в украинското първенство. Там след 16 мача Шахтьор е едва 5-ти на 9 точки от лидера Динамо, който е и с мач по-малко. Все пак “миньорите” спечелиха голямото дерби преди седмица с 1:0, а и напоследък резултатите им са добри.

В Швейцария Базел е едноличен лидер на две точки пред Цюрих и на цели 10 пред третия Йънг Бойс. Там са изминали 15 кръга.  Двата тима започнаха борбата в Шампионската лига именно с мач помежду си, спечелен от украинците с 2:1. Тогава изглеждаше, че те ще успеят да си оспорят второто място със Спортинг, но впоследствие загубиха много и шансовете им се изпариха.

Илсиньо няма да играе в сряда за Шахтьор, тъй като има метатарсално счупване. Наказани в украинския лагер няма.

Скот Чипърфийлд ще липсва на Базел в останалите две срещи до края на груповата фаза, тъй като претърпя операция, която го вади до януари.

Първият сблъсък бе спечелен от украинците, така че по всичко личи, че и у дома те ще имат голямо предимство. Все Базел е с добро самочувствие след хикса срещу Барселона в миналия кръг и ще даде отпор. Украинците обаче ще вземат заслуженото си място в Купата на УЕФА.


Вероятни състави:

Шахтьор: Пятов, Сърна, Кучер, Чигрински, Шевчук, Хубшман, Жадсон, Фернандиньо, Брандао, Луис Адриано

Базел: Костанцо, Зани, Сафари, марке, Абрахам, Хюгел, Ергидж, Рубио, Петрович, Срейер, Дердйок

Последни 5 мача:

Шахтьор: ПППЗП

Базел: РПРПП
 
Прогноза – 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
22