Фабрегас ще вдъхнови Арсенал за успех над Динамо


.

Фабрегас ще вдъхнови Арсенал за успех над Динамо

За Арсенал мачът срещу Динамо Киев слага началото на нова ера. В нея капитан на тима ще е Сеск Фабрегас – един от най-младите футболисти предвождал някога “топчиите”. Моментът за смяна на капитана на “Емирейтс” дойде в идеалното време. Лентата може да накара Фабрегас да спре да мисли за Барселона и да остане дълго в Лондон. Все пак трябва да споменем, че през 1988, когато Тони Адамс стана капитан той бе с няколко месеца по-млад от Сеск.

За разлика от Премиършип в Шампионската лига Арсенал се справя доста добре и след 4 мача има 8 точки. Победа над Динамо тази вечер ще означава и класиране за следващата фаза. Арсен Венгер определено има доста ядове. Победата над шампиона Манчестър Юнайтед не бе използвана като трамплин и редом със скандалите дойдоха 2 загуби от Астън Вила и Манчестър Сити и то с плачевен резултат от двата мача 0:5.

Във вътрешното си първенство Динамо има далеч по-малко грижи. Киевчани са лидер с 3 точки пред Металист и с мач по-малко, който е срещу аутсайдера Иличевац. Единственото неприятно нещо за тима е загубата преди седмица от най-големия съперник Шахтьор с 1:0.Тя бе едва втора за сезона.

В първата среща в Киев двата тима завършиха наравно. След това Динамо успя да изненада Порто в Португалия, но вместо да си реши класирането с победа над драконите на “Валери Лобановски” Динамо взе, че загуби и сега е в неизгодна ситуация.

Списъкът с контузени в състава на Арсен Венгер е доста дълъг. Емануел Ебуе, Томаш Росицки, Коло Туре, Тео Уолкът, Едуардо, Абу Диаби и Самир Насри са извън сметките.

Динамо е в доста по-изгодна ситуация от тази гледна точка. Тимът дори не игра през уикенда. 7 футболиста все пак взеха участие в приятелските срещи на националните отбори в сряда.
 
Арсенал разбира се е от отборите, които не би трябвало да изпитват страх, когато са домакини на Динамо. Дори по-младите футболисти на Венгер имат сили да се справят с украинците и това се видя на няколко пъти в турнира за Карлинг къп. Арсенал ще спечели първият мач, в който Фабрегас е капитан.

Вероятни състави:

Арсенал: Алмуня, Джуру, Силвестър, Галас, Клиши, Денислон, Сонг, Фабрегас, Мерида, Бендтнер, Ван Перси

Динамо К: Богуш, Диакате, Саблич, Ел Кадури, Допилка, Йоане, Еременко, Кореа, Алиев, Бангура, Милевски

Последни 5 мача:

Арсенал: ЗЗППР

Динамо К: ЗППЗП

Прогноза – 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
70