Завръщането на Джерард на "Анфийлд" ще завърши със загуба


Н. Гавазов

 Завръщането на Джерард на

Ливърпул - Астън Вила

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 11.12.2021 г.

Час: 17:00 ч.

Съдия: Стюарт Атуел

Ливърпул приема Астън Вила в мач от 16-я кръг на Висшата лига на Англия и ще се опита да продължи победната си серия от шест мача във всички турнири. Бирмингамци от своя страна демонстрират висок борбен дух при новия си мениджър Стивън Джерард и ще е много любопитно да видим какъв резултат ще постигнат при завръщането на Стиви на "Анфийлд". Елементът емоции също фигурира тук, така че това ще е една много любопитна среща.

Мърсисайдци са неудържими след ноемврийската пауза заради двубоите на националните отбори. Хората на Юрген Клоп безцеремонно се справиха с Арсенал, Евертън и Саутхемптън, а в двубоите с Милан и Уулвс проявиха воля и разбира се, късмет, без който не може. След последните резултати "червените" се изкачиха на второ място в таблицата за класиране, на точка от лидера Манчестър Сити.

Вила спечели три от четирите си мача под ръководството на Джерард. Единствената загуба дойде от "гражданите", които трябваше да треперят в края на срещата. Като цяло игровата постройка и играта са същите както при Дийн Смийт, но промяната е в духа на играчите и в тяхната борбеност. Последните резултати помогнаха на бирмингамци да натрупат точки и сега те са на 11-то място в таблицата за класиране, на два пункта от осмата позиция.

Елиът и Джоунс са контузени от домакините, но Фирмино пристъпи към тренировки. Вила все още не може да разчита на Леон Бейли и на Бертран Траоре, а това означава, че Рамзи и Макгин ще започнат отдясно.

- Съответният мач от миналия сезон завърши с победа 2:1 за Ливърпул, с гол на Александър-Арнолд в 90-та минута.

- Няма равенства в последните 11 срещи между двата тима във всички състезания.

-Двата отбора вкараха в шест от последните им 9 срещи.

-Имаше над 2.5 отбелязани гола в 8 от последните 9 двубоя във всички състезания.

-Червените ще се стремят да постигнат четвърта поредна домакинска победа срещу Астън Вила в събота.

Ливърпул е фаворит за победа и трябва да се случи някакво чудо, за да не очакваме домакинска победа. В състава на домакините има голямо количество футболисти, способни да направят разликата, освен това увереността на мърсисайдци е огромна. Очакванията са, че гостите ще дадат битка на съперника си, но все пак ще е чудо, ако не загубят тук.

Прогноза: Ливърпул - Астън Вила 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Астън Вила (Стивън Джерард)
 
Мартинес
   
Кеш
Конса
Мингс
Йънг
Макгин
Накамба
Луис
Рамзи
Уиткинс
Буендия
Мане
Ориги
Салах
Тиаго
Фабиньо
Хендерсън
Робертсън
Ван Дайк
Матип
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Астън Вила 2:0

  Сподели
781