ПСЖ - Бенфика: Мач с много неизвестни


Н. Гавазов

ПСЖ - Бенфика: Мач с много неизвестни

ПСЖ - Бенфика
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 17.03.2011
Час: 20:00
Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)

ПСЖ приема Бенфика в среща-реванш от осминафиналите на Лига Европа и ще се опита да заличи минималната преднина на своя съперник в първия мач, за да продължи в следващия етап на турнира. В двубоя преди седмица парижани поведоха с гол на Луиндула в 15-та минута на срещата, но не успяха да запазят резултата и домакините без да блестят се нещо особено, с по един гол на Перейра и Яро в края на полувремената успяха да изтръгнат победата с 2:1.

ПСЖ в груповата фаза на турнира се представи повече от отлично след като не допусна загуба и по този начин остави зад себе си отборите на Севиля, Борусия Дортмунд и Карпати. На 1/16-финалите срещу БАТЕ, само голът на чужд терен спаси парижани от отпадане и по никакъв начин французите не успяха да убедят, че напълно заслужават да продължат напред. Във вътрешното първенство ПСЖ записа равенство в мача си през уикенда срещу Монпелие и въпреки, че поведоха с два ранни гола, столичани не успяха да запазят преднината си и допуснаха на своя противник да изравни. Това равенство отдалечи парижани на седем точки от лидера в класирането Лил и по-реалистичната цел за ПСЖ ще бъде да преследват класиране в челната тройка.


Бенфика достигна до този етап на турнира след като отпадна от Шампионската лига и на 1/16-финалите имаше щастието да се срещне с намиращия се в криза Щутгарт, когото отстрани след две победи. Във вътрешния шампионат мъките за феновете на „орлите" продължиха и през уикенда, след като Бенфика не успя да победи Портимоненсе и дори бе на прага да запише загуба. Все пак, голът на Нуно Гомеш десет минути преди края на мача донесе точката за отбора от „Луж", който здраво е стъпил на второто място в класирането, но и на практика не може да застраши лидерството на Порто след като разликата между двата гранда е 13 точки.

Бенфика се е срещал 21 пъти срещу френски отбори и записа 10 победи, 5 равенства и 6 загуби. ПСЖ от 9 мача срещу португалски отбори постигна 4 победи, 2 равенства и три загуби. Парижани са непобедени от португалски отбори в четири поредни мача на френска земя. „Орлите" загубиха всичките си гостувания в Шампионска лига, като на тази лоша поредица беше сложен край с победата с 2:0 в Щутгарт.

Най-вероятно ще станем свидетели на истинска драма в мача между двата тима. Бенфика излезе в неделя срещу Портимоненсе с резервния си отбор, което означава, че португалците ще хвърлят всички сили в реванша в Париж. В същото време ПСЖ използва всички своите футболисти в двубоя от вътрешния шампионат, което може да окаже негативно влияние върху представянето на столичани. Използването на един знак в нашите прогнози ще бъде абсолютна грешка и при всички случаи ще е най-разумно да се застраховаме.

Прогноза за мача: ПСЖ - Бенфика 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

ПСЖ:

27 февруари ПСЖ - Тулуза 2:1 (Лига 1)
02 март ПСЖ - Льо Ман 2:0 (Купа на Франция)
05 март Оксер - ПСЖ 1:0 (Лига 1)
10 март Бенфика - ПСЖ 2:1 (Лига Европа)
13 март ПСЖ - Монпелие 2:2 (Лига 1)

Бенфика:

27 февруари Бенфика - Маритимо 2:1 (Суперлига)
02 март Бенфика - Спортинг Лисабон 2:1 (Купа на Лигата)
06 март Брага - Бенфика 2:1 (Суперлига)
10 март Бенфика - ПСЖ 2:1 (Лига Европа)
13 март Бенфика - Портимонензе 1:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

ПСЖ - Бенфика

4 мача
1 победа за ПСЖ
1 равенство
2 победи за Бенфика
Голова Разлика: 8:6 за Бенфика


Коефициенти от bet365:
ПСЖ - 2.60
Равен - 3.25
Бенфика - 2.70

Коефициенти от Offsidebet:
ПСЖ - 2.60
Равен - 3.10
Бенфика - 2.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139