Цунами подписа с Левски и след това си тръгна (видео)


FUTBOL-TV

Цунами подписа с Левски и след това си тръгна (видео)

Левски подписа договор със защитника Вендерсон де Фрейташ Соареш - Цунами. Контрактът с бразилския футболист влиза в сила на 1 януари 2022 г. и е за срок от 2,5 години. Новото попълнение обаче веднага напусна България и се прибра в Бразилия. 25-годишният футболист ще изкара празниците в родината си и се очаква да пристигне в България за началото на подготовката на Левски. Ето какво обявиха от пресслужбата на "сините":

Той е роден на 4 януари 1996 година в Белем (Бразилия). Юноша е на "Ремо“, с който подписва първия си професионален договор през 2016 година. С екипа на родния си тим изиграва 29 мача и вкарва 3 гола.

През 2016 година е преотстъпен на "Кащанял“, за който записва 6 мача и 1 гол. През 2018 година играе последователно за "Рио Кларо“ (7 мача) и "Тубарао“ (2 мача). През 2019 година играе за "Боа Ешпорте“ (12 мача и 3 гола) и Куиба (1 мач). Последният клуб на защитника е "Ботафого ПБ“, където изиграва 21 мача с 2 гола.

"ПФК Левски“ приветства с добре дошъл на "Герена“ Вендерсон де Фрейташ Соареш - Цунами и му пожелава много щастливи мигове със синята фланелка.

152