Арсенал с тежка задача в Манчестър


.

Арсенал с тежка задача в Манчестър

Манчестър Сити посреща Арсенал в един от най-интересните двубои във Висшата лига. В последния си мач “гражданите” направиха равен със силния Хъл Сити, но едва ли Марк Хюз е доволен, тъй като следващите два двубоя на тима му са доста тежки – домакинства на  Арсенал и Манчестър Юнайтед.

Амбициозният тим на Марк Хюз е едва на 12-та позиция само на точка над чертата и при евентуална загуба може да я премине. Равният с Хъл дойде след три поредни загуби във Висшата лига – от Тотнъм, Мидълзбро и Болтън.

Арсенал пък загуби последния си мач у дома с 0:2 от Астън Вила. “Топчиите” почти се разделиха с мераците си за титлата, въпреки че до преди седмица се радваха на победата си над шампиона Ман Юнайтед. Оказа се, че този успех е бил по-скоро случаен и вместо да се гради на него на “Емирейтс” се изпокараха. Уилям Галас разкри публично доста разногласия в отбора, които неминуемо ще дадат отражение.

Ман Сити е без титулярния си вратар Джо Харт, който е с контузия в глезена. Марто Петров претърпя операция на коляното и пропуска следващите 4 месеца. Наказанието на Ричард Дън изтече, а Шон Райт-Филипс е във фантастична форма  и показа това срещу Германия. Двамата ще са сигурни титуляри.

Арсен Венгер ще бъде без Тео Уолкът, разместил рамо на тренировка в Берлин. Коло Туре, Емануел Ебуе, Бакари Саня,  Томаш Росицки и Едуардо също са аут за мача. Фабрегас е наказан така, че пак ще видим много младоци в състава на “топчиите” Все пак атаката ще се води от добре познатите Адебайор и Ван Перси.

Ман Сити е солиден у дома, въпреки че последният път загуби срещу отбор от Лондон – Челси. Тотнъм също си тръгна непобеден от “Ийстлендс”. Така нищо чудно и Арсенал да е доволен след мача. Венгер знае, че трите точки са въпрос на живот и смърт. И все пак многото проблеми в състава му могат да му изиграят лоша шега. Равенството или минимална победа за гостите изглеждат най-вероятни.

Последни 5 мача:

Ман Сити: РЗПЗЗ

Арсенал: ЗППРЗ
 

Прогноза – 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
26