Рефер ощети ЦСКА при поражение в Пилзен (видео)


FUTBOL-TV

Рефер ощети ЦСКА при поражение в Пилзен (видео)

ЦСКА отстъпи на Виктория Пилзен с 0:2 в първи мач от плейофа за влизане в групите на турнира Лига на конференциите, игран на стадион "Досан Арена" в Пилзен.

През първото полувреме домакините опитаха да упражнят натиск в началото на двубоя. В 11-ата минута чехите поведоха в резултата с гол на Милан Хавел, който падна след неотсъдена засада. Радим Резник получи вдясно. При подаването крайният защитник бе на сантиметри зад последния играч в отбраната на ЦСКА, но страничният съдия не вдигна флага за засада. Така Резник свали топката към непокрития Хавел, който се разписа за 1:0. В този етап от турнира видео асистент рефера (ВАР) не може да помага на съдиите и по този начин реферът Тиаго Мартинш нямаше как да провери дали гола на "червено-сините“ е редовен.

Армейците реагираха мигновено и в 17-ата минута Яник Уайлдшът отправи страхотен изстрел към противниковата врата, но топката се отби от десния страничен стълб. Малко след това Брадли Мазику напредна добре от лявото крило към центъра на терена и подаде към Греъм Кери, който бе на границата на наказателното поле. Последвалият удар обаче бе в обсега на стража на домакините. До края на първата част нямаше повече интересни ситуации и двата състава се оттеглиха на почивка с гол аванс за чешкия тим.

През втората част червените стартираха още по-активно в търсене на изравнително попадение. В 58-ата минута Георги Йомов направи хубав рейд по дясното крило. Той премина през двама защитници на Виктория Пилзен и навлезе в наказателното поле, където бе повален на земята, но съдията от Португалия не отсъди дузпа. След още пет минути игра Жорди Кайседо бе изведен зад защитата на чехите, но страничният съдия маркира засада.

В 72-ата минута Резник подаде към Буча в наказателното поле. Последва опасен шут по земя, който бе спасен от Бусато с вещина, но Джон Мускера при добавката се разписа на празна врата за 2:0. Вина за гола има и Брадли Мазику, който допусна да бъде преминат по елементарен начин.

В 79-ата минута отново Мускера стреля в гредата. До края на двубоя армейците опитаха да отбележат попадение, но нямаха късмет и в крайна сметка отстъпиха с 0:2 пред Виктория Пилзен в първия плейофен сблъсък за влизане в групите на турнира Лига на конференциите.

Реваншът е насрочен за 26 август (четвъртък) от 20:00 часа и ще се играе на Националния стадион "Васил Левски".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
264