Черно море без грешка - нанесе първа загуба на Берое


FUTBOL-TV

Черно море без грешка - нанесе първа загуба на Берое

Черно море записа победа с 2:0 при гостуването си на Берое в мач от 3-ия кръг наefbet Лига в Стара Загора. Родриго Енрике (47) и Файсел Касми (56) реализираха попаденията за “моряците".

Черно море не започна двубоя по най-добрия начин и допусна сериозна опасност пред своята врата още в 4-ата минута. Леброн направи пробив отляво, центрира по земя и след като футболист на гостите протегна крак и отклони топката, тя попадна в Илия Стефанов, който я насочи технично в левия ъгъл на Георги Георгиев, но кълбото се отби в страничната греда. Кълбото попадна в Абубукар Тунгара, който шутира, но стражът на варненци изби в корнер. След изпълнението му Абубукар Тунгара отново стреля опасно, но този път с глава, ала Георгиев бе заел добра позиция и спаси.

В 25-ата минута Файсел Касми опита да стреля от неудобна позиция, но ударът му бе блокира. Топката попадна в Родриго Енрике, който финтира бранител и стреля по диагонала, но стражът Бакер изби в корнер. В 43-ата минута Тунгар получи топката на скорост в наказателното поле и стреля веднага, но твърде слабо и в ръцете на Георгиев.

Само две минути след почивката Черно море откри резултата. Капитанът Васил Панайотов бе изведен отдясно в наказателното поле и пусна прецизен пас по земя в наказателното поле, където Родриго Енрике насочи топката от около точката на дузпата за 1:0. В 56-ата минута Стефан Велев бе изведен отдясно, напредна и потърси на задна греда Родриго Енрике. Стражът на Берое опита да пресече топката и игра с нея, но тя попадна във Файсел Касми, който от около 12-13 метра простреля Бакер за 2:0.

В 72-рата минута Берое имаше претенции за дузпа. Виктор Попов сбърка подаване към Влатко Дробаров, което позволи на Кукула да отнеме и да излезе сам срещу вратаря. Футболистът на Берое преодоля страбът на варненци, но след това северномакедонецът леко побутна нападателя на домакините, който падна и веднага поиска дузпа. Ситуацията беше разгледана със системата ВАР, а главният съдия Волен Чинков реши, че няма достатъчно основания да отсъди наказателен удар. В 75-ата минута Кукула отправи страхотен техничен удар дт фаул, топката се отби от напречната греда и тупна пред голлинията. Домакините имаха претенции, че топката е влязла с целия си обем във вратата, но попадение не бе зачетено.

В 90-ата минута Павел Георгиев изведе е Гомеш сам срещу вратаря, а нападателят реализира трети гол, който обаче не бе зачетен заради засада.

  Сподели
239