Враца прати Левски последен и оглави лигата


И. Ангелов

Враца прати Левски последен и оглави лигата

Ботев Враца прие Левски във втория кръг от ефбет лигата на България. Домакините днес спечелиха с 2:0 чрез голове от Дориан Бабунски, който прати своите на първа позиция в класирането преди останалите срещи. Левски е на последно място, а последната загуба на "сините" на стадион "Христо Ботев" бе през 88-ма година.

Срещата започна перфектно за домакините, които откриха в 5-ата минута чрез Бабунски, който с глава след подаване на Валери Христов матира Николай Михайлов за 1:0.

В 21-ата минута гол на Левски бе отменен правилно поради засада на Билал Бари. Ботев пък остана по-силен до паузата с още няколко положения. Това бе дори въпреки ситуацията в 38-ата минута, когато Мартин Николов повали с лакът Здравко Димитров в полето за дузпа. От бялата точка Цонев стреля добре в ъгъла на вратата, но Красимир Костов позна посоката и се намеси великолепно.

Във второто полувреме Цонев напусна игра с контузия за Левски и видяхме Краев на терена. В 57-ата минута Бабунски спечели дузпа срещу Александров и той сам я вкара за 2:0. До края гостите не показаха достатъчно за да се върнат в мача.

  Сподели
193