Диксън с първа медийна изява - обяви, че ще строи стадион и мол


FUTBOL-TV

Диксън с първа медийна изява - обяви, че ще строи стадион и мол

Считаният за нов собственик на Левски Джо Диксън разкри част от плановете си за клуба. Англичанинът говори днес пред медиите, като обяви, че ще се изгради нов стадион за “сините", заедно с мол в близост. Диксън заяви, че документацията вече е оформена и подписването им е въпрос на формалност. 

"От около шест месеца водим преговори. Идеята е, че това е най-голямата спортна марка в България. Тъжната истина е, че за много отбори в Източна Европа и за някои в Западна, този модел не е устойчив", обясни Диксън.

"Идеята е да инвестираме значителни средства не само в нов стадион, а в търговски център. Причината за това е, че гледаме в тази инвестиция като дългосрочна. Идеята е този клуб сам да се издържа", каза той. "Идеята е да се изкарват средства независимо от собственика. Мисля, че това е добър проект.  Не представлявам никого", обясни още Диксън.

"Предвид пазарната ситуация в страната, за да може клубът да се самозидържа. Американските финансови институции няма да дадат 250 милиона долара току-така без да са сигурни за човека и без да са сигурни в инвестицията, която ще се прави", сподели той.

"Вече съм представил необходиматабанкова документация, за да се предвижим напред. Причината да получа такава доза финансира са редиците успешни проекти в САЩ, които съм реализирал. Акциите ще бъдат на името на българско дружество, което ще бъде контролирано от американско дружество, което е моя собственост и се контролира от мен", каза Диксън.

"Аз съм въвлечен във футбола. Имах доста неуспешна кариера. Това го знаете всички. Имах щастието, че имам влиятелни познати в Лондон и САЩ. Започнахме да се занимавам със сделки с недвижимо имущество в САЩ", обясни той.

"С всеки проект работя с различни имена, с времето се натрупва опит, доверие и започваме да получаваме по-големи инвестиции. Трудно ми е да назова някой конкретно от толкова много имена, с които работя", каза още Диксън.

"Как да конкретизираме имената на тези щатски фондове. Клубът е получил уверение от тези финансови институции.  Няма да разкрия имената на тези фондове и партньори, не за да бъда загадъчен, а заради споразумения за конфиденциалност, които имаме подписани. Не искам да си развалям бизнес отношенията с тези колеги. Не искам да поставям под съмнение тази сделка и други", каза още той.

"Същите хора са, но от съображения за тяхната лична неприкосновеност, няма да разкрия имената им. Приятели от Лондон са, но ще запазя имената им, няма нужда от медиен интерес към тях. Казахте, че инвестиционният ми план звучи шеговито. Тогава според вас какво правя тук? Поемам клуб, който е пред фалит. Тогава според вас какво правя тук? Нормално е да имате опасения и много въпроси", каза той. 

  Сподели
148