Ако се състои, ЦСКА ще вземе следващия си мач


FUTBOL-TV

Ако се състои, ЦСКА ще вземе следващия си мач

ЦСКА 1948 - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 07.05.2021 г.
Час: 20:00 ч.
Съдия:


ЦСКА гостува на новака в елита - ЦСКА 1948 в двубой от плейофната фаза на родния шампионат. Двубоят обаче може и да не се състои, тъй като от ЦСКА 1948 обявиха, че имат доста заразени играчи и няма да излязат на терена. Въпреки това по-късно от клуба пуснаха в продажба билети за мача, които са сравнително скъпи за родния стандарт. Ако двубоят се състои, то прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев няма проблеми с контузени или наказани футболисти. Така той ще може да използва най-доброто за мача. Пенев е останал доволен от играчите в двубоя срещу Арда (победа с 1:0) и не е изключно да стартират същите 11 футболисти.

През последните дни повече се говори за другият тим - ЦСКА 1948. Капитанът Даниел Наумов, Галин Иванов, Васил Шопов, Сашо Александров, Михаил Минков и Марио Топузов вече са под карантина. Това бе причината да бъде отложен първият мач на новаците - срещу Локомотив Пловдив. От БФС обаче обясниха, че няма как да отлагат повече двубои на ЦСКА 1948, тъй като програмата не търпи промяна, за да бъдат спазени графиците.

Шампионатът няма как да бъде изместен поради няколко причини. Първо на 27 май ще трябва да се проведе баражът, който ще определи последния евроучастник, а за да се проведе такъв сблъсък трябва да има крайно класиране преди това. Предвид това, че предстои и Евро 2020 всичките първенства на континента завършват преди 25 май и националният отбор се събира на лагера за контролите със Словакия, Русия и Франция. От УЕФА пък има краен срок до края на този месец БФС да подаде списък за участниците в европейските клубни турнири за следващия сезон.

От ЦСКА 1948 обаче обявиха, че няма да излязат на терена. "Мач с ЦСКА няма да има. Поне няма да се играе в петък. Това е нашето категорично решение. Всеки момент ще излезем с официално изявление в нашия сайт, в което даваме конкретно предложение, за да се спазят всички наредби на УЕФА и на БФС. Нашето предложение е просто последният кръг вместо на 22 май да се изиграе на 25-и, като на 22-ри да се изиграе отложеният мач между нас и ЦСКА, а на 19 май, когато е финалът за Купата на България, да се изиграе мачът ни с Локомотив Пловдив", заяви изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов.

"На този етап се свързах само с Професионалната лига, които ми казаха, че е възможно, но има затруднение. Трябва да се изместят три мача. За да се спазят правилата и да има феърплей, това трябва да се случи. Както бяха взети под внимание проблемите на Левски, Славия, Берое, Царско село и Лудогорец с коронавируса и се отлагаха мачове. Мисля, че е съвсем коректно и сега да се случи това", добави той.

Любопитно е, че малко след това шефовете на тима все пак решиха да пуснат билети за мача, като цените им са доста сериозни, като за двубой от родния шампионат. Очакванията са все пак публиката на ЦСКА 1948 да бъде в пъти по-малко от тази на тима на Любо Пенев. Феновете на ЦСКА обаче ще трябва да плащат по 20 и 35 лева за местата си в секторите "Г" и "В".

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА 1948 - ЦСКА 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
466