Димитър Пенев: Големи отбори от цяла Европа още помнят великите мачове срещу ЦСКА


FUTBOL-TV

Димитър Пенев: Големи отбори от цяла Европа още помнят великите мачове срещу ЦСКА

Легендата на ЦСКА Димитър Пенев си пожела нов стадион за рождения ден на клуба. Ето какво каза днес Стратега пред медиите:

"Честит празник на всички цесекари и на всички журналисти, които имат симпатии към футбола. Надявам се, че цяла България знае за този празник. За годините, които са минали сме срещнали доста от големите отбори в Европа. Те още имат спомен от нас. ЦСКА София е едно голямо име. оставило добри следи в цяла Европа. Знаете известните футболисти на ЦСКА и големите успехи. Младите имаха пример, който да следват.“, коментира Пенев.

"Непрекъснато ни канеха на турнири из цяла Европа. Няма да забравя историята, в която спечелихме турнир в Испания, а след това Левски ни победи със 7:2. Бяхме сигурни, че ще бъдем победители, както в турнира, така и в мача с Левски. Всички помните този резултат. Дано Левски по-бързо премине през кризата. През последните години са един обикновен отбор. Кой им бърка сметките, селекцията?  Когато играят ЦСКА и Левски, знаем, че винаги стадионът се пълни. Настроението идва от симпатиите на феновете. Видяхте какво стана цяла година - мачове без публика“, добави той.

"Желая здраве и успех на сегашния отбор. На треньорите им пожелавам добра работа. На ръководството им пожелавам по-бързо да изгради един собствен стадион. На племенника успех. Той е сериозен в своята работа. Смятам, че някои неща ще се променят от негова страна. Разбирането му към футбола и изискванията към футболистите. Ръководството и треньорите трябва да са обединени, за да има спокойствие. Когато идват феновете на стадиона, винаги е добре. Те ни носят радост“, каза още Димитър Пенев.

  Сподели
365