Пробвайте знак Х за Левски - ЦСКА


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Левски - ЦСКА

Левски - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 25.04.2021 г.
Час: 17:00 ч.
Съдия: Ивайло Стоянов


Левски приема ЦСКА на националния стадион в дербито от програмата на 26-ия кръг в родния елит. "Армейците" са считани за фаворити, най-вече заради слабата форма, в която се намират "сините". Все пак, точно в тези двубои многократно е доказвано, че моментното състояние на даден тим не е от значение. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

В лагера на Левски настроението не е чак толкова добро. В тима продължава да се говори повече за финансовите проблеми, неизплатените заплати и т.н. Според някои информации - футболистите не са взимали пари през тази календарна година.

Това беше и причината Левски да се раздели с Ребин Сулака. Договорът между двете страни бе прекратен по взаимно съгласие в дните преди мача с ЦСКА. Защитникът се присъедини към Левски в началото на 2021 година. Със синята фланелка изигра едва 5 мача. Така той няма да е на разположение на треньорския щаб. Очаква се в следващите дни още играчи да последват примера на Сулака.

В състава на Левски няма контузини или наказани. Все пак тимът почти сигурно няма да разчита на треньора си - Славиша Стоянович. Той бе заразен с коронавирус, но вече е по-добре и продължава лечението си вкъщи. В негово отсъствие - отборът бе воден вече няколко мача от Живко Миланов. Все пак има минимален шанс Стоянович да седне на пейката за двубоя с ЦСКА.

Иначе Миланов едва ли ще прави кой знае какви рокади в тима. Не е изключено на терена да се появят същите 11, които започнаха срещу Локомотив Пловдив. Миланов обяви, че това са играчите на тима имоментните възможности.

"Това са ни моментните възможности. Има още какво да се желае, но ми се иска да сме по-дисциплинирани и организирани. Не можеш да дадеш самочувствие на футболистите. Ако искаш да играеш футбол, не трябва да има страх. Искам футболистите да се възстановят физически, защото за седмица играем с първите три отбора. Ако не можеш да се мотивираш за дерби, за какво говорим? Надявам се в дербито да сме доста агресивни, организирани и атакуващи", каза помощник-треньорът.

Жорди Кайседо ще се завърне сред титулярите на ЦСКА за дербито с Левски. Еквадорският централен нападател остана резерва в междинния кръг срещу Монтана, като старши треньорът Любо Пенев предпочете да заложи на Бисмарк Чарлс. Кайседо обаче се появи от пейката в средата на втората част и в самия край оформи финалното 6:0, като вкара два гола. Той вече има 4 гола и 1 асистенция в 8 мача за първенството, както и 3 гола в 4 срещу за Купата на страната.

Другият, който получи почивка срещу Монтана бе Густаво Бусато. Той ще се завърне на вратата на тима, макар Димитър Евтимов да се справя доста добре, в случаите, когато получава шанс за изява.

Иначе Любослав Пенев се завръща на скамейката. Той бе наказан за два мача, но сега ще е на линия за дербито. Свършиха наказанията от по един мач на Георги Йомов и Петър Занев. Първият със сигурност ще е титуляр, тъй като се намира в добра форма и ще се опита да накаже тима си от юношеските години. Не същото обаче може да се каже и за капитанът на тима Петър Занев. Последният разочарова с представянето си в последно време и ще седне на пейката.

Под въпрос за мача е Тиаго. Той беше контузен и дори отиде на лечение в Сърбия. Всички в тима обаче надяват той да е готов, като за него ще се решава в часовете преди мача.

"Винаги подсещам моите футболисти, че никога не трябва да се подценява нито един съперник независимо от мястото в класирането. Не искам да говоря за фаворит в мача. Не винаги отборът в по-добра форма побеждава. Това е едно дерби, ние ще се подготвим за мача, ще налагаме стила, който искаме и ще се подготвим като за дерби. В нашия отбор не трябва да има никакво отпускане. Момчетата, които вземат участие в мача трябва да се раздават и да бъдат дисциплинирани. Аз съм доволен от това, което се случва в тренировъчния процес. Ще продължим по същия начин“, заяви Любо Пенев преди мача.

За първи път тази година двата отбора ще се радват на покдрепа от трибуните. В дните преди мача стана ясно, че ще се допускат фенове на стадиона, като ще има по 1000 души в сектор.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЦСКА 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
507