Венци Стефанов с коментар за националите, Бербатов и Порточанов


FUTBOL-TV

Венци Стефанов с коментар за националите, Бербатов и Порточанов

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изрази недоумението си от избора на Ясен Петров за някои от играчите, които да използва в световните квалификации до момента.

"Очаквах, че Ясен по-смело ще пристъпи. Някои играчи учуващо... не знам защо разчитат на тях, вратарят, Сисиньо, Шивача. Единият централен защитник се обръща по-бавно от тройката тролей. За национален защитник все ми се струва, че има по-кадърни момчета. Шанс за българските футболисти", заяви Венци на брифинг в Пресклуб "България".
 
"Светльо Ковачев, Доминик Янков. При мен има 1-2 момчета. В Черно море и сега излизат много добри играчи, в Ботев, в Лудогорец. Учудвам се защо пак прибягваме до Сисиньо. Какъв Сисиньо, какви 5 лева", добави той.

"Това решение за играчите до 21 години го взехме под моето давление на мен и Емил Костадинов. Това беше по времето на Боби Михайлов. Аз бях щастлив, защото от следващата година трябваше да са по двама. Но Боби едностранно го промени под чений натиск, не знам чий. Аз съм върл противник на това нещо. Последният път взехме решение, че тези, които налагат играчи до 21 години, ще получат по 500 лева от БФС ли колко беше. Ще се старая да го направя това нещо", каза Стефанов.

"Два са отборите с чуждестранни футболисти. Нека да пуска и 22 чужденци. Разград не е люпилня на футболисти. Не е била, не е сега и няма и да бъде. Благоевград, София, Русе, Пловдив, Стара Загора... Не знам защо е така в ЦСКА. А защо има повече футболисти от Арда и ЦСКА 1948? От Левски има две много добри млади момчета, които ми харесаха. Трябва да се погледне към тях. Аз лично смятам, че е пренебрегнал много качествени футболисти. Ако го видя ще му го кажа в очите. Не искам да звучи все едно няма играчи от Славия в националния отбор. Но за мен разликата между Ради Кирилов и Шивача е като между Лондон и Лом", добави той.

Венцеслав Стефанов говори и по темата за предстоящия Конгрес. Той коментира и какви хора са нужни на футбола ни и какви - не.

"Аз имам собствено мнение, което няма да кажа тук. От досега предложените кандидати за президент на Изпълкома нито един не е достоен и не ми харесва. Нито Порточанов, нито Бербатов, нито шефът на Марица. Президентът на БФС трябва оттук нататък да има сериозни познания по темата футбол, защото неговата основна задача ще бъде работата са националните отбори, контакти с европейската централа и създаване на атмосфера, която да е подходяща", заяви той.

  
"Телевизията казва аз искам сега, отборите казват малко ни е времето за почивка. Сега 20 дена нищо не се прави и след това за 6 дена 3 мача. Това значи контузии, наказания, изобщо трябва занапред тези хора, които ще правят вътрешното първенство заедно с телевизията да имат разбирателство. Трябва хора, които са наясно с футбола, не такива, които са се къпали в Англия или са лапали от Нефтохима. Трябват хора, които могат да казват “не", допълни Стефанов.

"Ако бъде Конгрес, да бъде с пълен мандат. Ако ще се правят два конгреса, това е безмислено хвърляне на пари. Трябва да се изисква строга финансова дисциплина. Аз ще искам да мога да виждам, да гледам как се харчат парите, които трябва да отидат за аматьорите и децата. Най-много се говори за това и най-малко се прави", каза той.

"Извънреден конгрес - защо? Натискът на това лице Христо Порточанов с тези 70 фалшиви клуба. Никой няма интерес в момента да се провежда конгрес по време на пандемията. Ако се провежда конгрес, той трябва да е редовен. Който ще да е президент. Всичко е илюзия, химера и харчене на средства. Да се съберат клубовете 50%+1 и да е редовен конгрес - подал, неподал оставка, няма значение", каза още Стефанов.

"Уволнението на Акрапович бе предизвестена смърт. Той си беше намерил мястото. В Локомотив каквото поискаше, това ставаше, в ЦСКА не е така", коментира още Венци.

  Сподели
179