Треньорът на Ботев: Играл съм срещу Трифон Иванов - направо ме разби (видео)


FUTBOL-TV

Треньорът на Ботев: Играл съм срещу Трифон Иванов - направо ме разби (видео)

Ботев Пловдив представи Азрудин Валентич като новия старши треньор на мъжкия отбор. Това бе обявено на пресконференция в конферентната зала на "Футболен комплекс Ботев 1912".

На брифинга бе представен и Кристиан Тиритиело, който ще бъде директор на звено "анализи". Също така бяха представени и трима нови футболисти - Кевин Янсон, Реда Рабей и Марио Младеновски.

"Достатъчно е да ме наричате Вале и се надявам да имаме добро сътрудничество (говори за журналистите, б.а.). Аз съм семеен човек, имам двама сина. Запознах се със съпругата си преди повече от 20 години. За мен семейството е на първо място, а след това е футбола. Семейство и футбол, това е живота ми. Пристигам от Швеция, но съм роден в Югославия – босненец съм. През 2002 година се преместих в Швеция и прекарах 18 години там. През миналата година се преместих в Дания. Започнах кариерата си в Швеция и сега съм в този прекрасен клуб – Ботев Пловдив в България".

"Много хора в Скандинавия биха се изненадали от избора ми, но за мен като балканец решението не бе трудно. На мен ми е позната тази енергия и любовта към футбола в този регион. С еднаква енергия сме с феновете на Ботев. Всички познават историята на това, което се случва в Ботев през последните години, но всички знаят какво е Ботев за българския футбол. Това е най-старият клуб тук и каква история има. Ако погледнем класирането ще кажем, че нашата основна цел е да печелим точки и през другия сезон да сме в елита на България. Тук искам да споделя, че съм дошъл заедно с футболистите и привържениците да придвижим Ботев в челото на класирането“.

"Познавам българския футбол и мога да кажа, че имахте много силни играчи. Сещам се двубоят за четвъртото място на Световното първенство в САЩ срещу Швеция. Имахте много големи звезди. Играл съм срещу Трифон Иванов в Австрия и тогава той ме разби. Но сега липсва бързина и агресивност в българския футбол. Ако постигнем това в Ботев, ще помогнем много за развитието на това тук. Всички знаете специалната ситуация с вируса. Говорих с ръководството и им казах да останем тук, защото имаме страхотна база. Дано времето да е добро, както сега".

"Дълбоко уважавам Лудогорец, но видяхте ли липсата на интензивност по време на мача им с ЛАСК. Уважавам всички отбори в България, но пет пари не давам за тях, а гледам само Ботев. Идвам от град, който има дерби. Много добре знам какво означава градско дерби. Никак не е забавно да загубиш такъв мач. Ако се вгледаме и влезем от позицията на Ботев в момента, когато се игра този мач – не беше лесно да играят в тази ситуация с несигурността в клуба. Мога да кажа, че в следващия мач с Локомотив Пловдив няма да загубим, освен ако не са два пъти по-добри от нас. Ще умрем на терена, за да не загубим", заяви той.

  Сподели
242