Етър набира скорост - удари и Черно море във Варна


FUTBOL-TV

Етър набира скорост - удари и Черно море във Варна

Етър записа втори пореден успех. Този път "болярите" се наложиха над Черно море, при това във Варна, с 1:0 в мач от 15-ия кръг на родния шампионат. “Моряците" на Илиан Илиев направиха куп пропуски пред вратата на съперника, а на два пъти варненци бяха сериозно ощетени от съдийската бригада.

Черно море бе по-активния тим в първите минути, но така и не успяха да застрашат вратата на съперника. В 32-рата минута главният рефер Георги Костадинов сериозно ощети тима на Илиан Илиев. Леандро нахлу в наказателното поле и бе съборен от Кольо Станев, но съдията не отсъди нарушение. Само две минути по-късно гостите от Велико Търново откриха резултата. Антон Огнянов центрира в наказателното поле от фаул, топката се отклони от Божидар Кацаров на задната греда, където голмайсторът на Етър - Преслав Боруков отблизо реализира за 1:0.

В 63-ата минута Матиас Курьор направи невероятен пропуск. Нападателят на Черно море получи страхотно центриране по земя от Илиан Илиев, но точно преди да я вкара във вратата от два метра, тя отскочи от неравност на терена и голмайсторът я прати над вратата. Само две минути по-късно Васил Панайотов не успя да вкара от непосредствена близост, пращайки топката над напречната греда. В 81-вата минута Родриго Енрике центрира от фау, а Даниел Димов стреля в аут. Малко след това последва ново центриране в пеналта към Курьор, на който малко не му достигна да я засече във вратата. В 85-ата минута. В 86-ата минута Илиан Илиев бе съборен в наказателното поле, но съдията Петър Костадинов отсъди пряк свободен удар пред линията на пеналта, като по този начин за втори път ощети “моряците" и не отсъди 11-метров наказателен удар.

Така новият наставник на Етър Александър Томаш записа две победи от три мача (има и един равен), от както пое отбора. Тимът дори отлепи дъното и вече не е последен в класирането, задминавайки Славия (Етър е с 10 точки, а "белите" с 9 пункта). Черно море остава 5-ти с 21 точки, но това може да се промени, тъй като още не са се изиграли всички мачове от този кръг.

  Сподели
148