Арсенал и Юнайтед няма да се победят в най-голямото дерби на Висшата лига


.

Арсенал и Юнайтед няма да се победят в най-голямото дерби на Висшата лига

Откакто елитната дивизия в Англия се нарича Висша лига най-голямото дерби е между отборите на Манчестър Юнайтед и Арсенал. Преди въздигането на Челси, “топчиите” бяха единственият отбор осмелил се да се противопостави на “червените дяволи”. Само веднъж това стори и Блекбърн, за да изпадне 4 години по-късно. До 2004 година въпросът “кой ще е шампион на Англия” звучеше така – “Манчестър Юнайтед или Арсенал ще спечели титлата?”.

Към днешна дата двата отбора отново са сред фаворитите, които вече са 4. С оглед класирането си шансовете им са почти изравнени. Шампионите са 3-ти с 21 точки от 10 мача, а момчетата на Венгер са 4-ти с 20 точки от 11 мача. Все пак е необходимо да се отбележи, че за Арсенал това е едва първи мач срещу тим от Топ 4, докато Юнайтед вече игра с Челси и Ливърпул.

Арсенал допусна доста наивни загуби до момента. Те са точно 3 от непретенциозните Фулъм, Хъл Сити и Стоук. “Грънчарите’ победиха тима на Венгер миналата седмица с 2:1. След това Арсенал направи 0:0 с Фенербахче в Шампионската лига. Ако повторят представянето си от тези два мача в събота, “топчиите’ сериозно ще пострадат.

Юнайтед пък пристига на “Емирейтс” с ясното съзнание, че победа над Арсенал на практика изхвърля един от сериозните опоненти за титлата от борбата. Освен това тя ще даде на отбора три точки от отбор от Топ 4, защото досега шампионите успяха да вземат само 1 от Челси и загубиха от Ливърпул. Лошият старт на тима постепенно се забравя и “червените дяволи” не са далеч от челото. Освен това те изиграха много от най-тежките си мачове. След гостуването на Арсенал срещу преки конкуренти за титлата ще им останат 3 домакинства.

В последния кръг на Висшата лига Манчестър Юнайтед победи Хъл Сити с 4:3, като за пореден път се забеляза отпускане през втората част. В Шампионската лига в сряда обаче видяхме различен подход на носителите на трофея – слаба първа част и доста по-силна втора. На “Паркхед” обаче Сър Алекс успя да съхрани големите си звезди. Футболисти като Бербатов, Рууни, Андерсон и Евра топлеха пейката, или се появиха за по едно полувреме. Това можеше да доведе до загуба, но затова са опитните легенди като Гигс.

Арсен Венгер има много проблеми със състава си. Капитанът Уилям Галас и Тео Уолкът са 50/50 за мача с шампиона. Под въпрос е и Бакари Саня. Михаел Силвестре е със счупен нос, но вероятно ще му се наложи да играе срещу тима, определил го като ненужен. Емануел Ебуе и Емануел Адебайор се присъединяват към Едуардо и Росицки в лазарета. Тяхното участие е невъзможно. Робин Ван Перси пък е наказан за червения си картон срещу Стоук.

Гари Невил и Уес Браун, които не пътуваха за Глазгоу имат добрия шанс да се завърнат в състава на Сър Алекс за мача на “Емирейтс”. Едвин Ван Дер Сар получи почивка в сряда, но сега ще се върне на вратата. Заради продължителни контузии със сигурност няма да играят Оуен Харгрийвс и Пол Скоулс.

За разлика от повечето скучнички мачове между Големите 4, битките между Арсенал и Манчестър Юнайтед обикновено предлагат голямо забавление. Традицията трябва да продължи и този път, тъй като залогът е доста голям и за двата тима. Определено гостите са в по-добра позиция с оглед състава и проблемите, които има Арсен Венгер. Време е обаче “топчиите” да направят силен мач, особено като се има предвид, че са домакини. Равенството е най-добрият избор.

Вероятни състави:

Арсенал: Алмуня, Саня, Туре, Джуру, Силвестре, Клиши, Диаби, Фабрегас, Денилсон, Насри, Бенднер, Уолкът

Ман Юн: Ван дер Сар, Невил, Видич, Фърдинанд, Евра, Флетчър, Андресон, Карик, Роналдо, Рууни, Бербатов

Последни 5 мача:

Арсенал: РЗРПП
Ман Юн: РППРП
 
Последни 6 мача между двата с домакин Арсенал:  2:2, 2:1, 0:0, 2:4, 1:1, 2:2

Процентна вероятност: Арсенал - 26%, Равен - 26%, Ман Юн - 48%

Прогноза – Х
Точен резултат – 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
78