Играч на Левски: Лига 3 на Франция е по-силна физически от българското първенство


FUTBOL-TV

Играч на Левски: Лига 3 на Франция е по-силна физически от българското първенство

Преди да премине в Левски през лятото, 26-годишният Тома Даске бе един от едва петимата играчи на Льо Ман, които спечелиха три поредни промоции от пета до втора дивизия на Франция. Защитникът, който напоследък е ползван като опорен халф от "синия" щаб, даде интервю пред онлайн блога #FACEAUMUCISTE в което коментира трансфера си и първите 4 месеца, откакто е в София.

"Вече мога да кажа няколко думи на български (изговаря "здравейте"). Всичко в началото стана много бързо, защото пристигнах в сряда вечерта, в петък направих първа тренировка и още в понеделник бях хвърлен титуляр в първия кръг на първенството. Играхме срещу Берое. Лошото е, че загубихме, но в индивидуален план мина добре, имайки предвид, че не бях играл от месец март. А и Берое е добър отбор тук, в който между другото, са събрали много френскоговорящи футболисти", казва Даске.

"Познавах малко Левски преди да направя трансфера. Както всеки обикновен фен, бях чувал за 2-3 български големи клуба, но няма да лъжа - като цяло не познавах изобщо нивото на шампионата. Гледах малко и града. Все пак това е столицата. Тук има всичко, което трябва. В Левски сме четирима чужденци, но само аз съм франкофон. Има един ганаец, един нидерландец, един бразилец и аз. Говори се на два езика - английски и български. Тукашните момчета си имат свои навици, свой език, а аз все още не мога да провеждам разговор и не разбирам нищо. Но всички знаят английски, така че това е добре" допълва 26-годишният бранител.

"Френската Лига 2 е по-силна физически от българското първенство, дори и Трета дивизия на Франция (Насионал), но зависи от съперника... За последно играхме срещу Лудогорец, който е много голям отбор и играе в Лига Европа", коментира Даске.

"Не сме добре класирани, стартът на сезона бе смесен. Когато не биеш, няма как да вървиш напред. Пет кръга нямаме победа... Третият и четвъртият в класирането не са далеч, но е вярно, че първите един-два отбора се откъснаха", добавя французинът.

  Сподели
91