Дерменджиев отговори на Красен Кралев


FUTBOL-TV

Дерменджиев отговори на Красен Кралев

На прибиране от Дъблин националният селекционер на България по футбол Георги Дерменджиев коментира изказването на спортния министър Красен Кралев, че селекцията му е спорна. Ето какво каза Дерменджиев:

"В моята кариера никога не съм разрешавал да ми влияят. Не съм се съобразявал с някое мнение. Искам това г-н министър Кралев да го знае. Уважавам институцията Министър, съобразявам се с това и мисля, че много сериозно са го подвели. Кажете ми кой от играчите е конвертируем за футбола извън България, кои мениджъри са действали? Трябва да бъдем реалисти. Това е нивото ни. Има обвинение, че има много млади играчи, които не съм искал да взимам. Знаете много добре, че тези млади играчи бяха ангажирани с младежкия национален отбор. Имаше сблъсъци кои играчи да са с представителния отбор и кои да са с младежкия. Аз реших, че е по-добре тези футболисти да играят за младежкия национален отбор, защото имаше цели. Имам прекалено много респект към правителството. Ако някой иска да ми каже нещо, нека говорим по друг начин, а не през медиите", заяви Дерменджиев. 

"В момента договорът ми тече и не разговарям с никого. В БФС ще решат какво ще се случи оттук нататък. За всеки треньор е чест да работи за националния отбор независимо каква е обстановката. Наясно съм каква е обстановката с българския футбол. Искам да оставя някаква следа с това, което знам за футбола. Нека разсъждаваме правилно. Много добре знаете каква е обстановката. В последния мач играхме без 11 полеви играчи и трима вратари. Вие сте спортни хора и знаете добре за какво става въпрос", каза още селекционерът на България.

"Има неща, които трябва да се подобрят. Например методиката в школите. Ние сме много изостанали научно от другите. Всяка тренировка е научно обоснована. В школите всеки един от играчите трябва да има индивидуална картотека как се развива. Не мога да кажа какво ще се случи, защото се чака Конгрес.

Всички искаме да се получи и се стремим към това. Мисля, че жребият е на 7-и декември. Надявам се, че март месец обстановката няма да бъде толкова сложна и трудна. Играчите ще бъдат здрави и ще бъдат в полза на треньора", завърши Дерменджиев.

  Сподели
114