ЦСКА ще се справи с Ботев Ихтиман


FUTBOL-TV

ЦСКА ще се справи с Ботев Ихтиман

Ботев Ихтиман - ЦСКА
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 14.11.2020 г.
Час: 19:45 ч.
Съдия: Християна Гутева


ЦСКА гостува на Ботев Ихтиман на стадион "Българска армия", вместо на стадион "Христо Ботев" в гр. Ихтиман в среща от турнира за Купата на България. "Армейците" са фаворити, с оглед и на факта, че ще са само символични гости. Освен това тимът подписа с новия си треньор - Бруно Акрапович, който ще направи всичко по силите си да започне с победа, начело на тима. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Тимът от Ихтиман трябваше да приеме "армейците" на своя стадион "Христо Ботев", но от ръководството на клуба са дали съгласието си срещата да се изиграе в столицата. Това се случва предвид усложнената емидемиологична обстановка в страната и фактът, че срещата ще бъде без публика. От ръководството обявиха, че ще им бъде изключително трудно да успеят да не допуснат хора да влязат на стадиона в Ихтиман и затова са преценили, че е по-добре срещата да се играе в София.

Вторият вратар на ЦСКА Димитър Евтимов е много вероятно да пази срещу Ботев Ихтиман в събота. До момента стражът има само един мач за "червените“, като получи доверието на временния наставник Даниел Моралес при измъчената победа с 1:0 над Царско село, записвайки добро представяне и суха мрежа при дебюта си.

Сгъстеният цикъл от мачове, в които пази единствено Густаво Бусато, и непретенциозният съперник от Югозападната Трета лига обаче се очаква да дадат отново възможност за изява пред 27-годишния Евтимов. Последният бавно ще получава все повече шансове за изява, тъй като е млад, но въпреки това доста опитен.

Шанс да играе чака и младежкият национал Тонислав Йорданов, който дотук има само 5 минути през сезона – срещу Черно море във Варна. Очакваната смяна на схемата от Бруно Акрапович, която да премине на 3-5-2, може да отвори вратата за младока като втори нападател до друг позабравен играч - Томи Юрич. Веднага след това Йорданов ще се присъедини към България U21, като тимът ни посреща Естония в решителен мач от европейските квалификации на емблематичния за българския футбол 17 ноември.

Бруно Акрапович харесва от преди играта на Юрич и ще му даде възможност да играе и да воюва за мястото си. При разговорите с ръководството босненският специалист, дошъл от Локомотив Пловдив, е уверил, че няма да дели футболистите.

Валентин Антов, Георги Йомов и Амос Юга няма да играят за ЦСКА в мача с Ботев, тъй като са на лагери с националните отбори, съответно на България и на Централната африканска република. Антов и Йомов вече бяха титуляри за нашия отбор в контролата с Гибралтар, докато Юга получи повиквателна за националния отбор Централната африканска република. 27-годишният полузащитник попадна сред избраниците на селекционера Франсоа Зауи за предстоящите квалификации за Купата на Африка срещу Мароко (два мача на 13 ноември гостуване, а на 17 ноември домакинство). Халфът има три срещи за родината си, като последната е от 27 март 2018 година - победа с 3:2 при гостуване на Кения.

Иван Турицов също пропуска двубоя с тима от Ихтиман, тъй като е дал положителен тест за коронавирус.

Треньорът на Ботев Ихтиман - Валери Свиленов и зашитникът Димитър Везалов говориха пред предаването "Домът на футбол", преди срещата на третодивизионния тим срещу ЦСКА.

"Емоциите са големи, излизаме срещу гранд като ЦСКА. Очакваме да излезем максимално мотивирани“, започна наставникът.

"Това е един добър мач за младите футболисти, които да се развиват и занапред, ако се изявят добре. Преценихме, че е по-добре да играем на "Българска армия“, защото без публика там атмосферата ще е далеч по-добра. Играем срещу буквално най-големият отбор в България“.

"Излизаме да играем и да се представим на ниво, не очаквам ЦСКА да ни подцени, но ще се опитаме да поднесем изненадата.

"Не мисля, че тези мачове са ненужни. Това са едни приятни мачове за отборите от Трета Лига, за да покаже на какво ниво е клубът. Това е и шансът за някой по-млад играч да привлече вниманието и да отиде в по-голям отбор“.

"Мисля, че играчите на ЦСКА ще се опитат да впечатлят Бруно Акрапович. Почти винаги има подем в даден отбор при смяна на треньор. Всеки човек гледа да се развива и да направи кариера. Предизвикателството ще е голямо, но идеята на отбора ще е да излезе и да се забавлява в мача и всеки да извлече максимално полза за себе си. Ще започнем по-прибрано, за да не допуснем ранен гол, ще се опитаме да държим резултата 0:0 и ще се надяваме, че може и нашите нападатели да блеснат“, завърши дуото от Ботев Ихтиман.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ИХТИМАН - ЦСКА 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
438