Емил Гъргоров слага край на кариерата си


FUTBOL-TV

Емил Гъргоров слага край на кариерата си

Емил Гъргоров слага край на кариерата си, пише "24 часа". Той остава във футбола, но само като част от състава на ветераните на Витоша.Бадема стартира кариерата си още в края на миналия век.

На 10 април 1999 г. офанзивният полузащитник дебютира в първия отбор на родния си Локомотив София при загубата с 0:2 като гост на Шумен.

През лятото на 2002 г. от ЦСКА плащат 1 млн. лева за привличането на Гъргоров. На "Българска армия" той изкарва общо 4 периода. С "червените" е 3 пъти шампион и има 2 купи на България.

20.10.2020 г. Бадема подписва с Лудогорец през 2011 г. Печели 2 титли с разградчани, а веднъж триумфира в турнира за купата.

В началото на 2015 г. той се завръща в Локо София и с родния си клуб стига до бронзовите медали в шампионата. Следват престои у нас в Локомотив Пловдив, Берое и ЦСКА 1948, за да се стигне до последната спирка в кариерата му - Витоша Бистрица.

В чужбина Гъргоров играе във Франция, Румъния и Китай. За националния отбор на България офанзивният футболист има общо 22 мача с 3 попадения.

  Сподели
140