ЦСКА ще си тръгне с трите точки от Велико Търново


FUTBOL-TV

ЦСКА ще си тръгне с трите точки от Велико Търново

Етър - ЦСКА
Стадион: "Ивайло", Велико Търново
Дата: 04.10.2020 г.
Час: 20:15 ч.
Съдия: Владимир Вълков


ЦСКА гостува на Етър във Велико Търново в среща от 8-ия кръг на родния шампионат. "Армейците" са в олично настроение, след като отстраниха силния отбор на Базел и се класираха за групите на Лига Европа. Сега на тях им предстои важен мач срещу на пръв поглед аутсайдера Етър. "Червените" са фаворити като друго, освен победа, би било сметнато за иненада. Такава е и прогнозата на FTV и на Futbolbet - 2.

Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев може и да направи няколко промени за мача. Титулярите от Базел вероятно са изморени и някои от тях може и да получат почивка. В защита и в центъра обаче Белчев няма кой знае колко опции и така точно там не се очертават рокади. В атака обаче наставникът разполага с много опции. Не е изключено шанс за изява да получат някои измежду Тонислав Йорданов и Томи Юрич. Първият познава отлично обстановката в Етър, тъй като до скоро игра под наем при "болярите". Като титуляр може да стартира Ахмед Ахмедов, а Греъм Кери също може да е на терена от 1-ата минута.

"Няма място за олекване. Летвата е вдигната високо. Футболистите трябва да се доказват във всеки един мач за ЦСКА. Трябва да бъдат мотивирани. Щом си в ЦСКА, няма нужда да говорим за мотивация. Искам да поздравя феновете. Радвам се, че им доставихме удоволствие. Сигурен съм, че ще ни подкрепят до последно", коментира Белчев при завръщането на тима от Швейцария.

Всички тестове за коронавирус на футболистите, треньорите и служителите на Етър, направени на 1 октомври, са отрицателни, съобщиха от клуба. Това означава, че за мача с ЦСКА старши треньорът Петко Петков ще разполага поне с футболистите от последните два мача. 

Трима от петимата футболисти на Етър, които преди 2 седмици бяха с положителни проби за коронавирус, вече са с отрицателни тестове и карантината им отпада. Защитникът Пламен Крачунов и полузащитниците Божидар Кацаров и Даниел Пехливанов са с отрицателни PCR тестове и вече могат да подновят тренировки.

Треньорският щаб на отбора ще преценява дали физическото им състояние позволява да бъдат включени в групата за мача срещу ЦСКА, който е утре вечер. Повторни положителни проби са дали само Здравко Илиев и Валентин Йосков, които засега остават под карантина.

Старши треньорът на „виолетовите” Петко Петков днес ще определи окончателния състав на групата за мача със столичани.

Старши треньорът на Етър Петко Петков сподели на пресконференция очакванията си за мача срещу ЦСКА.

"Искам първо да поздравя двата български отбора Лудогорец и ЦСКА, които успяха да се класират за групите на Лига Европа, това наистина е голям успех за нашия футбол! Срещаме един от най-добрите отбори в България, имат дълбочина в състава и въпреки мача им с "Базел" ще извадят боеспособен състав срещу нас. Очаква ни тежък мач, за който ще подходим по най-сериозния начин.

За жалост все още нямам яснота точно на кои играчи ще разчитаме, но това са реалностите. Ще се опитаме да изглеждаме максимално добре. Чужденците имат нужда от адаптация, ние вкарахме двама от тях от летището на терена, което не е правилно. В последния момент ще решавам тяхното участие срещу ЦСКА. Пак ще заявя, че няма да загърбваме школата и в неделя почти сигурно трима юноши от школата ще бъдат титуляри. Много моля да спрат спекулациите по медиите, че сме правели селекция от чужденци. В момента това е единствената възможност да подсилим състава, тъй като всички добри български играчи в момента си имат отбори. Тези чужденци са с изгодни за Етър договори, от които ще имаме занапред дивиденти", заяви Петков преди срещата.

 

ПРОГНОЗА: ЕТЪР - ЦСКА 1:4

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
256