Левски ще си тръгне с трите точки от Коматево


FUTBOL-TV

Левски ще си тръгне с трите точки от Коматево

Ботев Пловдив - Левски
Стадион: "Футболен комплекс Ботев 1912", Пловдив
Дата: 26.09.2020 г.
Час: 21:00 ч.
Съдия: Георги Димитров


Левски гостува на Ботев Пловдив в Коматево в среща от 7-ия кръг на родния елит. Двубоят е отличен шанс за "сините" да запишат още една победа, като причината за това е, че "канарчетата" са закъсали финансово и отборът се разпада. Част от играчите вече напуснаха Ботев, а в следващите дни може да има още футболисти, които ще си тръгнат. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Настроението в лагера на Левски е приповдигнато. Тимът победи с 3:0 новака в елита ЦСКА 1948 и сега всички в клуба тренират с усмивка на лице.

Нападателят на Левски Валери Божинов ще гледа от трибуните и предстоящото гостуване на Ботев в Пловдив. Причината за това е, че все още не се намира в най-добрата си форма. "Сините" обаче и без него ще имат доста сериозна конкуренция в атака, след като се очаква Найджъл Робърта да е готов за битка с "канарчетата". Срещу ЦСКА 1948 титулярното място захапа Илия Димитров, но сега ще му е по-трудно, защото ще спори за него с Робърта и Стивън Петков. Последната дума ще има треньора на клуба, като той ще реши този казус в часовете преди мача.

"Сините" до известна степен вързаха положението с няколкото си нови попълнения. Все пак се очаква да има и изходящи трансфери. Първият може да е на вратаря Николай Михайлов. Според някои слухове националът ще изиграе последния си мач за Левски срещу Ботев Пловдив и след това го чака трансфер в тим от Турция.

Станислав Иванов също е пред трансфер, като се говори, че дори Галатасарай може да закупи младежкия национал. Другата оферта е от тима от втора лига на Германия - Ерцгебирге Ауе. Така или иначе Стаси също няма да е на линия за мача.

В Ботев Пловдив е пълно с проблеми. Босът на тима Георги Самуилов от известно време се оттегли и в тима вече има финансова криза. Съвсем наскоро си тръгнаха част лидерите, като капитана Лъчезар Балтанов, Антонио Вутов и Иван Бандаловски. Последният пък разкри доста тайни от кухнята на тима. Според Бандата - отборът върви по стъпките на Левски. Бандаловски призна, че "канарчетата" са пред фалит.

Добрата новина за Ферарио Спасов е, че полузащитникът на Ботев Крис Добрев се завръща в игра. Младият футболист на "канарчетата" получи контузия в мача между юношеския национален отбор на България и връстниците им от Индонезия на четиристранния приятелски турнир в Хърватия. Крис Добрев пропусна гостуването на Ботев в Монтана, но от вчера тренира пълноценно с отбора.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
275