ЦСКА и Лудогорец ще поделят по точка


FUTBOL-TV

ЦСКА и Лудогорец ще поделят по точка

ЦСКА - Лудогорец
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 20.09.2020 г.
Час: 20:30 ч.
Съдия: Георги Кабаков


ЦСКА приема Лудогорец на своя стадион в дербито от програмата на 6-ия кръг в родния елит. И двата отбора са фаворити за спечелване на титлата, като разградчани към този момент са с точка повече и заемат 1-та позиция. ЦСКА обаче е по-измореният отбор. "Червените" играха важен мач срещу БАТЕ Борисов през тази седмица, а следващата им предстои нов двубои от Лига Европа. Лудогорец пък имаше късмет и ще пропусне един кръг и ще се включи чак в плейофната фаза на надпреварата. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

В лагера на ЦСКА настроението е приповдигнато след успеха над БАТЕ. Всички в тима вече са насочили вниманието си за важния мач срещу Лудогорец. Иначе, ден след победата в Лига Европа "армейците" подписаха с нов играч. Става дума за французина Тибо Вион, който се изявява като десен бек. Тибо Вион е световен шампион с юношеската гарнитура на Франция до 20г., но почти сигурно няма да попадне в групата за мача. На него му предстои да навакса с подготовката.

Почти сигурно Стамен Белчев ще заложи на много сходен състав от този срещу БАТЕ Борисов. Треньорът е останал доволен от всички играчи, които бяха титуляри, но не е изключено някой от тях да има нужда от почивка. Санкаре например не успя да издържи цял един мач и издъхна рано срещу тима от Беларус. След малко повече от час игра той бе заменен от Тиаго. Последният бе под въпрос за мача, тъй като бе с травма. Той обаче едва ли ще е готов напълно и за Лудогорец. Не е изключено като титуляр да стартира Стефано Белтраме. Той не игра срещу БАТЕ и ще бъде свеж.

Другият с травма, който е аут за мача е Иван Турицов. Занев и Ахмедов пък са изолирани от отбора, защото бяха с позитивни тестове за коронавирус. Почивка може да получи и Енрике, който в края на мача също изглеждаше доста изморен. Тук Белчев има доста опции, като най-логичната е Греъм Кери.

Лудогорец пък ще бъде без треньора си. Павел Върба бе приет в тежко състояние в болница в сряда заради дълбока венозна тромбоза. Състоянието на треньора на Лудогорец Павел Върба се подобрява. Чешкият специалист се чувства добре под грижите на лекарите в русенската клиника "Медика". Той обаче няма да може да води отбора си в София, тъй като ще остане в клиника около седмица.

Иначе от Лудогорец си уредиха контрола в дните преди мача с ЦСКА. Тимът победи Локо Горна Оряховица с 2:1. Срещата беше неофициален дебют за новото попълнение Оливие Вердон, който остана на терена до последния съдийски сигнал. Не е изключено той да попадне в групата на тима за мача на "Българска армия". По-вероятно е да остане на пейката и да се появи в игра след почивката. Иначе в състава на разградчани няма проблеми с наказани или контузени, с изключение на Пламен Илиев, който обаче скоро може би ще се върне на терена.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
264