Ръководството на ЦСКА с позиция за нападението над феновете на ЦСКА във Варна


FUTBOL-TV

Ръководството на ЦСКА с позиция за нападението над феновете на ЦСКА във Варна

Ръководството на ЦСКА излезе с официално изявление, часове след неприятните сцени във Варна. Както вече стана ясно напрежението на стадион "Тича" се покачи сериозно по време на почивката на мача между Черно море и ЦСКА. След края на първото полувреме в сектора за гости паднаха няколко бомби, хвърлени от улица "Никола Вапцаров", която минава точно зад съоръжението в морската столица. Това вбеси феновете на "армейците", които искаха да потърсят саморазправа с вандалите, но полицията заключи сектора за гости. Ето какво написаха от ръководството на столичани:

Армейци,

ЦСКА като клуб , който никога не е толерирал насилието и безредиците по стадионите, е крайно възмутен от безумието и постъпката на неизвестните лица във Варна, които застрашиха живота и здравето на десетки армейски фенове със своите престъпни действия.

По време на почивката на днешния мач срещу Черно море, около пет минути преди началото на второто полувреме, в сектора с привърженици на ЦСКА бяха хвърлени няколко бомби, които долетяха откъм улица "Никола Вапцаров", минаваща точно зад стадион "Тича" . Една от бомбите падна съвсем близо до малко дете, дошло да наблюдава срещата със своите родители и за малко не се стигна до фатален инцидент. Именно тази проява провокира и гневната реакция на част от червената агитка, като в крайна сметка, с усилията и вътрешна организация на самия фенклуб и всеотдайна помощ от страна на хора от спортно-техническия ни щаб, нещата не излязоха от контрол и срещата продължи без сериозни ексцесии.

Излишно е да казваме, че подобни дейстивия са абсолютно недопустими и остро осъждаме поведението на тези неизвестни страхливци, които си позволиха да хвърлят опасни бомби към зрителите, дошли да наблюдават мирно и спокойно срещата. Надяваме се полицията да установи бързо виновниците за тази грозна провокация и те да бъдат подведени под най-строга отговорност.

Надяваме се, да не се окажат верни информациите, че те са заловени и вече пуснати на свобода! На практика имахме безотговорен опит за убийство на невинни хора и това без значение на клубна принадлежност и пристрастия, демонстрира в извършителите липса на нормален разсъдък, хуманност и уважение към всички човешки ценности.И най-вече, към човешкия живот!

Призоваваме домакините на този стадион и всички ангажирани институции и органи на реда да подобрят организацията и за в бъдеще да вземат по-адекватни мерки за обезпечаване на сигурността, здравето и живота на зрителите , както на стадиона, така и около него, за да не се стигне до фатални събития.

Футболът е най-великата игра, защото е призвана да носи радост и наслада на зрителите. Нека стадионите и футболните срещи не се превръщат в бойно поле!

  Сподели
252