Вила ще търси стратегически хикс в Прага


.

Вила ще търси стратегически хикс в Прага

Астън Вила спечели първата си среща в групите на УЕФА. Победен бе Аякс с 2:1. Сега момчетата на МАртин О’Нийл гостуват в Прага, където ги чака местният Славия.

Въпреки загубата от Нюкасъл в последния кръг трябва да се признае, че Астън Вила играе страхотно във Висшата лига. Сега О’Нийл има проблеми с контузени състезатели и вероятно няма да хвърли всички сили срещу Славия. Това от своя страна ще даде добър шанс на чехите за нещо повече от почетна загуба.

Славия е лидер в чешкия шампионат на 4 точки пред Млада Болеслав. За 12 кръга тимът има само 1 загуба и то в началото срещу Слован Либерец. Тимът е шампион на Чехия, но отпадна в третия предварителен кръг на Шампионската лига от Фиорентина, също само с една загуба. Оттогава Славия не вкусвала горчивината на неуспеха. Това са 16 мача във всички турнири.

Тимът изпита голям шок при последната си среща с англичани. Миналата година в Шампионската лига Арсенал победи със 7:0 чехите. Все пак в Прага мачът свърши 0:0.

Младият нападател Томаш Нецид не е картотекиран за УЕФА, което ще рече, че на негово място ще излезе Гоце Толески. Той ще бъде подкрепян от ветерана Владимир Шмицер. Защитната четворка остава непроменена в сравнение с миналите мачове. Наказани няма.

Мартин О’Нийл има повечко проблеми за решаване. Стилиян Петров и Джеймс Милнър са контузени. По семейни причини в Англия остават Марлон Хеърууд, чиято приятелка роди, както и Исая Осбърн. Той пък трябва да стане баща до дни. Очаква се някои футболисти да получат почивка преди мача с Мидълзбро в неделя.

На хартия Вила е фаворит, но с многото промени, които се очакват не се знае дали играта им ще върви. Славия пък има самочувствието на непобедим отбор, колкото и назад да е чешкото първенство в сравнение с английското. Явно “виланите” отиват да отбият номера и може като нищо да пострадат.

Вероятни състави:

Славия: Ваняк, Крайчик, Сучи, Брабеч, Хубачек, Яролим, Белайд, Таварес, Черни, Шмицер, Толески

Астън Вила: Фрийдъл, Янг, Куеляр, Найт, Шори, Рутледж, Рио-Кокър, Бари, Гарднър, Янг, Агбонланхор

Последни 5 мача:

Славия: ПРППП

Астън Вила: ЗПППР


Прогноза на Futbol TV – X
Точен резултат – 1:1
 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
30