Пробвайте знак Х за двубоя за Суперкупата на България


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за двубоя за Суперкупата на България

Лудогорец - Локомотив Пловдив
Стадион: "Лудогорец арена", Разград
Дата: 02.08.2020 г.
Час: 20:30 ч.
Съдия: Волен Чинков


Шампионът Лудогорец ще премери сили срещу носителя на Купата на страната, а победителят ще спечели Суперкупата на България. Двата тима ще решат спора в един мач, който ще се играе без публика на стадиона в Разград. Двубоят ще бъде и генерална репетиция за старта на новия шампионат след седмица. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е, че двата отбора няма да решат спора в редовното време - знак Х.

Две основни фигури през последните години ще са аут за Лудогорец. Марселиньо продължи кариерата си в бразилския Витория. Той не успя да се разбере с тима от Разград за нов договор и така той повече няма да е част от отбора.

Бразилският халф на Лудогорец Вандерсон пък бе опериран в петък сутринта. Националът на България претърпя интервенция по реконструкция на предна кръстна връзка на лявото коляно. Вандерсон ще бъде изписан в началото на следващата седмица, като му предстоят редица рехабилитационни процедури.

"За съжаление контузията на Вандерсон е една от най-тежките във футбола. Важното е, че операцията му днес премина успешно. Вярвам, че той ще се върне в тренировъчния процес възможно най-скоро“, коментира лекарят на Лудогорец д-р Валентин Великов.

Не е изключено обаче официален дебют за тима да направи бившият играч на Шалке 04 Бърнард Текпетей. В четвъртък двата клуба финализираха преговорите и сделката стана факт. Футболистът премина успешно медицински тестове и подписа личните си условия. Текпетей ще играе в Лудогорец под наем за две години с фиксирана опция за закупуване. По-вероятно е Ганайският халф да се появи в игра след почивката.

Като цяло Лудогорец бе активен по време на паузата и осъществи още два трансфера - един входящ и един изходящ. Алекс Сантана премина в тима от бразилския гранд Ботафого. В обратна посока пък замина Рафаел Форстър, като част от тази двойна сделка. Почти сигурно Сантана също ще дебютира в мача за Суперкупата на страната.

През последните седмици и в лагера на Локо Пловдив мислят повече за трансфери, отколкото за мача за Суперкупата. Треньорът на "смърфовете" Бруно Акрапович е одобрил второ лятно попълнение в тима. Става въпрос за 19-годишния хърватин Филип Михалевич, който игра в контролата срещу Локо (ГО), завършила 1:1. Съществува вероятност младокът да получи шанс за дебют още в неделя, когато е финалът за Суперкупата срещу Лудогорец. От "Лаута" все още не са обявили официално трансфера, но вече се работи по оформянето на документите. Желанието на спортно-техническия щаб е 19-годишният десен халф-бек да получи картотека от БФС и да може да бъде използван в неделя в Разград.

Малко преди това французинът Муса Сумаре се присъедини към подготовката на тима. Според един от най-популярните спортни интернет портали transfermarkt.com Сумаре е започнал тренировки с втория отбор на Пари Сен Жермен в началото на месеца. Възможността обаче да подсили носителя на Купата на България и да се наложи в елитна футболна дивизия го е поблазнила и заедно с агентите си той е организирал пътуването си до София, за да може да мине проби в състава на Бруно Акрапович.

Сумаре е започнал кариерата си в Ред Стар, но първите му изяви при мъжете са в италианския Нурезе, след което минава през Виртус Бергамо и швейцарския Киасо преди да се върне във Франция и да остане един сезон в Шатору (Лига 2). Последният му клуб е Бобини, който напуска заради кризата с COVID-19. Футболистът обаче също все още не е официално играч на отбора, а дори това да стане факт, неговите документи ще се забавят и няма да е на разположение за мача с Лудогорец.

Официално Локомотив Пловдив има само един нов към този момент. Тимът подписа договор с Георги Минчев. Срокът на контракта му е за период от 3 години, като той идва от Царско село и със сигурност ще бъде в групата за мача.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
308