Сър Алекс има нужните оръдия за превземане на Паркхед


.

Сър Алекс има нужните оръдия за превземане на Паркхед

Преди две седмици Манчестър Юнайтед победи Селтик на своя “Олд Трафорд” с 3:0 и взе първата част от Битката за Британия, Сега обаче на двата тима им предстои реванш на “Паркхед” в Глазгоу, където”детелините” са съвсем различен отбор.


Мнозина критици на Гордън Страхан побързаха да изтъкнат, че разликата в класите на двата тима е фрапираща. Сигурно е така. Но при Селтик много по-осезателно е нещо друго. Тимът е изключителен стабилен у дома и много слаб като гост. Селтик допусна само една загуба в последните си 11 домакинства в Лигата. В същото време е 22 мача без победа като гост.

Представянето на Селтик в Шотландия също е добро. След мача с Юнайтед “зелено-белите” записаха 3 победи.

Сър Алекс никога не се е съобразявал с рекордите. Неговият тим винаги влиза в мачовете с увереността, че може да спечели навсякъде и по всяко време. През 80-те с Абърдийн той разчупи двуполюсния модел в Шотландия. През 2004 в Англия спря серията на Арсенал от 9 мача без загуба.

Фърги винаги се изказва ласкаво за шотландския футбол. Той Горгън Страхан са добри приятели, но това не означава, че ще има милост. Все още тежи загубата, която Юнайтед записа тук през 2006.

 
В Англия Юнайтед вече доближи върха. Това стана след победи над Уест Хем и Хъл и равенство с Евертън. Въпреки това в тези двубои се видяха някои слабости, най-вече в защитата, която бе доста разконцентрирана. Все още отборът играе по едно полувреме, а в другото сякаш си почива. В мачове като този със Селтик това може да е фатално.

Като най-сериозна заплаха за вратата на Селтик може да отличим Димитър Бербатов. Българинът е в невероятна форма и това се видя срещу Хъл, когто създаде една дузина голови положения за своите съотборници. В миналата среща именно Бербо отбеляза два гола. Като цяло той се очертава като най-добрият футболист на европейския шампион в Шампионската лига. Също както бе Ван Нистелрой преди него.


Гордън Страхан няма да може да използва гръцкия нападател Йоргос Самарас, който е с контузия на коляното. Ян Венегор ъф Хеселинк, Крис Килън, Глен Ловенс и Марк Кросас също са аут за мача.

Проблемите на Манчестър Юнайтед са на десния бек, тъй като Гари Невил и Уес Браун отпаднаха за мача. Ван дер Саар бе оставен в Манчестър, за да си почине. Харгрийвс и Скоулс са дълготрайно контузени.

Отборът на Гордън Страхан ще даде доста по-сериозен отпор, отколкото преди две седмици. Няма да се усети огромната разлика в класите, защото на “Паркхед” домакините са с 12 човека на терена. Със сигурност рекорда на “детелините” е застрашен. Ако Юнайтед обаче подходи несериозно може да пострада.

Вероятни състави:

Селтик: Боруц, Хинкел, Колдуел, макманъс, Уилсън, Малоуни, Скот Браун, Хартли, Робсън, Макдоналд, Шеридан

Ман Юн: Фостър, Р. Да Силва, Видич, Фърдинанд, Евра, Роналдо, Карик, Андерсон, Нани, Рууни, Бербатов

Последни 5 мача:

Селтик: ПППЗП

Ман Юн: ППРПП

Прогноза на Futbol TV – 2
Точен резултат – 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
94