Белтраме: Лига Европа ще е черешката на тортата


FUTBOL-TV

Белтраме: Лига Европа ще е черешката на тортата

Халфът на ЦСКА Стефано Белтраме говори пред италианското издание "La Stampa" за целите през новия шампионат, както и за избора си да облече червената фланелка.

"Класирахме се на второ място в първенството и това ни дава право на участие в предварителните кръгове на Лига Европа. Всички в клуба са много щастливи и сме готови за това предизвикателство. Имахме кратка почивка, което ми позволи да се върна за малко в Кандело. Сега се готвим за новото първенство. Вече изиграхме първата си контрола срещу втородивизионния Пирин. Шампионатът стартира на 7 август и трябва да сме готови дотогава.

Бързо свикнах с отбора и спечелих доверието на треньорите. В сравнение с Холандия и Италия тук се играе по-физически футбол, но съм доволен от избора си. Щастлив съм, че имам договор с клуба за още една година и ще дам всичко от себе си да оползотворя този шанс", започна италианският халф.

"В отбора дойдоха няколко нови момчета. Треньорът също се смени малко преди края на шампионата и на негово място дойде Стамен Белчев, който ми се струва доста подготвен. Той обича бързата игра по земя и залага много на дисциплината. Тази визия за футбола се доближава много до моята лична. Трудно е да се подготвяш в тази извънредна обстановка и краката тежат в първите дни. Аз съм зареден с положителна енергия и искам да бъда основен играч още от самото начало. Освен това има и мачове в Европа - това е черешката на тортата", каза още Белтраме.

  Сподели
139