Слух: Лудогорец близо до подпис с играч на Манчестър Сити


FUTBOL-TV

Слух: Лудогорец близо до подпис с играч на Манчестър Сити

Лудогорец е вариант за ново попълнение на Манчестър Сити. Преди дни 17-годишният бразилски халф Диего Роса подписа с групата на "гражданите“. Сити плати 4,5 милиона паунда на Гремио за правата му.

Според медиите на Острова почти сигурно играчът, който ще навърши 18 г. на 12 октомври, ще бъде преотстъпен в началото в друг клуб, за да трупа опит.

Сред спряганите отбори са Лудогорец и португалският Пасош де Ферейра. Гражданите са побързали да привлекат таланта, за да не бъдат изпреварени от друг европейски клуб.

По подобна схема Ман Сити действа и с родния талант Филип Кръстев, припомня "Тема Спорт". Той подписа с английския клуб, но веднага бе уреден в белгийския Ломел, който е близък до гражданите.

Диего Роса има 11 мача и 2 гола за юношеския национален отбор на Бразилия до 17 години. Висок е 185 см. Ако трансферът на младия халф в Манчестър Сити се окаже успешен и той запише определени успехи, Гремио може да получи изключително висока допълнителна сума и трансферът на Роса да коства на "гражданите“ общо 21,5 милиона паунда.

  Сподели
227