Ботев Пловдив отива на бараж за Лига Европа


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив отива на бараж за Лига Европа

Ботев Пловдив се класира за бараж срещу 3-ия в класирането. Победителят от този мач ще участва в Лига Европа.

"Канарчетата" се класираха на бараж за втория по значимост европейски клубен турнир, след като победиха с 1:0 тима на Черно море. Единственият гол в срещата бе дело на Антонио Вутов (54), като попадението бе доста красиво. Вутов получи топката в наказателното поле и с вълшебен удар по диагонала с левия крак и с помощта на гредата прати топката неспасяемо във вратата на Митрович.

В 66-ата минута Мартин Милушев с прецизно подаване намери Матиас Курьор. Нападателят спря топката на гърди в наказателното поле, но точно преди да нанесе удар, топката му бе отбита. В 79-ата минута Денислав Ангелов изведе елегантно Курьор зад защитата на гостите, но прехвърлящият му удар е избит пред голлинията от Станислав Работов. Минута по-късно отново Курьор стреля, но вратарят на гостите спаси. Така Ботев се поздрави с успеха и е близо до класиране за Лига Европа.

Както е известно за тази среща варненци не можеха да разчитат на основните си футболисти, които след срещата с Царско село бяха диагностицирани с коронавирус. С положителни проби бяха Илиан Илиев и неговия щаб – Петър Костадинов и Боян Пейков. Така двубоят бе воден от наставниците в школата Мартин Христов, Тодор Каменов и Калоян Георгиев, който е шеф на ДЮШ. В последния момент отпаднаха и Исмаил Иса и Димитриос Хантакиас.

Снимка: Официален сайт на Черно море Варна

  Сподели
147