Босът на Локо Пловдив: За титлата ни трябва 3 пъти по-голям бюджет


FUTBOL-TV

Босът на Локо Пловдив: За титлата ни трябва 3 пъти по-голям бюджет

"За шампионска титла е необходим 2-3 пъти по-голям бюджет и 22-ма футболисти на еднакво ниво". Това заяви днес в Пресклуб "България“ известният бизнесмен и благодетел на Локомотив Пловдив, седмица след като неговият отбор спечели за втора поредна година Купата на страната. В пресконференцията участва и спортно-техническият директор, един от най-големите голмайстори в близкото минало и емблематичен нападател на Левски Георги Иванов-Гонзо.

Христо Крушарски  направи аналогия с песента, в която се казва "Не всичко е пари“, но призна, че "действително трябват повече“, отколкото може да си позволи да харчи. За титла са необходими не 15, а 22-ма играчи на еднакво ниво и 15 млн. лв. годишно, което е 2-3 пъти повече, сочат разчетите, направени от специалист, сподели Крушарски.

"Надграждаме и това е показателно. За догодина нашия план е ясен – стъпка нагоре. Да надграждаме и да вървим към по-високи успехи. Сега гледаме към европейските турнири и това ще е показателно за работата, която сме свършели тази година. Три кръга напред да стигнем и да си изпълним целта“, каза собственикът на Локо Пловдив. В първенството наefbet лигата трябва да е ясно, че "няма да сме последен вагон“, увери той. След Купата има отпускане и това е очевидно, но отборът ще се стегне и в оставащите 2 кръга от първенството ще победи, продължи разсъжденията си той.

Христо Крушарски разкри, че в Локомотив Пловдив думата мениджър е забранена. Единственият мениджър е клуба. "Всеки ден се обаждат разни лешояди. Те само мътят главата на момчетата.“, продължи бизнесменът. Той подчерта, че ще заложат на селекция на български футболисти, които искат да се доказват, "не да използват рекламна агенция "Локомотив“ и да забравят за какво са дошли.

Парите в клуба се харчат разумно и затова има таван на заплатите, каза още собственикът на черно-белите. "Не може заплатата на един футболист да е 30 пъти над заплатата на обикновен работник. Футболистът има 10, 15 години да си изкара парите. Трябва да направят като Гонзо – да отидат във Франция и да си изкарат парите. В България аз не виждам кой ще извади да даде 50 хиляди лева заплата. Трябва да се борят, да ги види някой, да дойде да ги вземе. Това е истината“, заяви Крушарски.

  Сподели
130