Въпреки проблемите с коронавирус - Черно море с важна победа


FUTBOL-TV

Въпреки проблемите с коронавирус - Черно море с важна победа

Черно море се класира спечели 1/2-финалната срещата за седмия в класирането срещу Арда с 1:0. Единствения гол в мача реализира Исмаил Иса през първата част. Така варненци ще се изправят срещу победителя от другия мач между Ботев Пловдив и Етър Велико Търново.

Варненци започнаха без голяма част от основните си футболисти, които след срещата с Царско село бяха диагностицирани с коронавирус. Между 16-те с положителни проби бяха Илиан Илиев и неговия щаб. Така двубоят бе воден от наставниците в школата Мартин Христов, Тодор Каменов и Калоян Георгиев, който е шеф на ДЮШ. Въпреки отсъствието си феновете на “моряците" не спряха да пеят името на Илиан Илиев. Подкрепа от привържениците получи и Мартин Христов, който дебютира в мъжкия футбол като старши треньор.

Преди началото на двубоя футзалният шампион на България Черно море получи купата и медалите от представители на БФС.

Срещата започна добре за варненци и още в 4-ата минута създадоха първата опасност пред вратата на Арда. Капитанът Стефан Станчев центрира в наказателното поле, но бе отсъдено нарушение на Матиас Курьор срещу вратря Месут Юсуф и въпреки, че топката попадна във вратата, попадението не бе зачетено. В 14-ата минута гостите отправиха първи точен удар в очертанията на вратата. Румен Руменов насочи топката в горния десен ъгъл на Миодраг Митрович, но стражът на варненци акробатично изби в корнер. Само 4 минути по-късно Черно море откри резултата. Исмаил Иса реализира уникално попадение. Нападателят елиминира съпротивата на защитника на гостите Милен Стоев и с прецизен прехвърлящ удар прати неспасяемо топката в горния далечен ъгъл на Юсуф. В 41-вата минута “моряците" пропуснаха уникална възможност за втори гол. Отново Исмаил Иса е в центъра на вниманието, след като нахлу отляво и върна отличен пас към Курьор на точката на дузпата, който стреля, но ударът му срещна тялото на Пламен Крумов.

В 51-вата минута Денислав Ангелов направи уникален пропуск. Матиас Курьор с прецизен пас изведе младока очи в очи с Месут Юсуф, но той направи по-трудното и стреля в аут. В 63-ата минута варненци останаха с човек по-малко. Жордао Кардозо получи втори жълт картон за фаул отзад срещу Иван Коконов и бе изгонен. В 82-ата минута принудително бе заменен Денислав Ангелов, а неговото място зае дебютантът в мъжкия футбол Радослав Златев, който през настоящия сезон игра за юношите в Елитната група до 17 години. В заключителните минути на двубоя Стефан Станчев бе намерен с прецизен пас отдясно, но не успя да засече по най-добрия начин топката и стреля в аут.

  Сподели
174