Левски ще спечели най-старото столично дерби


FUTBOL-TV

Левски ще спечели най-старото столично дерби

Левски - Славия
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 04.07.2020 г.
Час: 18:00 ч.
Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)


Левски приема Славия на своя стадиона в най-старото столично дерби, което е от програмата на плейофната фаза от родния шампионат. И двата тима имат шансове за място в Лига Европа, като факторът "домакинство" е на страната на Левски. "Сините" освен това са в по-добра позиция - 2-ро място, а ако го запазят ще се класират директно за евротурнира. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Тимът на Левски ще бъде без Симеон Славчев във важната битка срещу Славия. Славчев лекува контузия в бедрото. Тя му попречи да играе и при гостуването на Берое. Отсъствието на халфа е лоша новина за треньора Георги Тодоров. Причината е, че освен на Симеон, наставникът няма да може да разчита и на Кали Тиам. Сенегалският дефанзивен полузащитник се раздели с клуба след успеха в Стара Загора. През седмицата Левски освободи и друг от средата на терена - португалеца Филипе Нашименто.

Така срещу "белите" със сигурност титуляр ще бъде Илия Юруков. Негов партньор се очертава да е Франко Мазурек. Причината е, че Мартин Райнов отново ще играе в центъра на защитата, за да замества наказания Янис Каргас.

"Всеки един футболист в момента е важен. С всеки изминал мач намаляваме като състав. В момента най-лесно е формирането на групата, защото сме точно 18 човека. Проблем има Здравко Димитров. На Спиерингс му се роди момче. Той днес не беше на тренировка, Ще бъде за мача. Ако бъде готов да помогне, ще бъде добре. Славия играе по-добре навън, отколкото вкъщи. Раздават се до края. Очаква ни тежък мач. Трябва да ги пресираме и да не им даваме свободни пространства. Последният мач срещу Славия на "Герена" е много добър пример. Ако победим, ще осмислим победата в Стара Загора. Ако не победим, трудът ни от Стара Загора ще отиде на вятъра. Проблемите са комплексни. Сега ми е най-трудният период. Ние нямаме достатъчно хора", коментира Георги Тодоров преди срещата.

През последната седмица се стигна до мини война между двете ръководства. Причината за това е желанието на Левски да получават повече пари (от ТВ права) от другите отбори. Това вбеси президента на Славия Венци Стефанов.

"Пак ли го играят сами срещу всички? Ха-ха-ха! О, боже, боже, боже! Тази песен сме я чували от Левски вече много пъти. Това им е стар рефрен. Пак казвам - Наско да намери някоя телевизия, която дава повече, и със сигурност носителят на правата ще се откаже! Убеден съм в това. Но трябва да дадат и гаранции, че в следващите пет години ще ги получаваме парите.

В Левски да гледат да съберат пари, за да могат да започнат първенството. Ако разчитат на телевизионните права, Левски няма да го бъде! Казвам го. На телевизионни права могат да разчитат само провинциалните клубове, които едва свързват двата края", заяви Стефанов.

Иначе в отбора на Славия няма проблеми и Златомир Загорчич ще може да разчита на най-доброто за дербито.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
449